Hava Durumu

Sağlık Bakanlığı açıkladı! İşte Bursa'nın haftalık vaka sayısı

İllere göre vaka sayısı açıklandı. Sağlık Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre 8-14 Şubat arasında Bursa'nın haftalık vaka sayısı 34,87 oldu.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2021 00:09
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2021 00:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sağlık Bakanlığı açıkladı! İşte Bursa'nın haftalık vaka sayısı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, corona virüsü (koronavirüs) salgınında yeni döneme işaret eden verileri paylaştı. İllerin haftalık vaka sayılarını Twitter'dan yayınlayan Bakan Koca, "Yerinde karar dönemindeyiz" ifadesini kullandı.

Bakan Koca'nın paylaştığı haftalık vaka sayısı haritasına göre; İstanbul'da 100 bin kişide 60.19, Ankara'da 35.49, İzmir'de ise 44,39 vaka sayısı belirlendi. Tabloya göre 8-14 Şubat haftasında oransal olarak en çok vakanın görüldüğü iller Trabzon, Rize, Ordu, Giresun ve Samsun oldu.

Bakan Koca, son Bilim Kurulu Toplantısında yaptığı açıklamada, salgında yeni bir döneme girildiği duyurarak, illerin haftalık vaka sayılarını her hafta başında paylaşacaklarını belirtmişti. Koca, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Son basın toplantımızda illerimizdeki vaka sayısını paylaşacağımızı belirtmiştim. Bundan sonra her hafta başında 7 günün vaka sayısını ilan edeceğiz. Yerinde karar dönemindeyiz" ifadelerini kullanarak Türkiye haritası üzerinde il il haftalık vaka sayılarının olduğu bir fotoğraf paylaştı

Haritaya göre Bursa'da rakamın 100 bin kişide 34,87 olduğu görüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.