Hava Durumu

Sağlık Bakanlığı harekete geçmişti: Test ücretleri nasıl geri alınacak?

Sağlık Bakanlığı koronavirüs testleriyle ilgili gelen fahiş fiyat şikâyetleri üzerine harekete geçti. Buna göre 250 TL üzerinde ücret ödeyen vatandaşlar ücret iadelerini alabilecek. Peki iade ücretini almak isteyen vatandaşın ne yapması gerekiyor?

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2020 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2020 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sağlık Bakanlığı harekete geçmişti: Test ücretleri nasıl geri alınacak?

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, Kovid-19 RT-PCR test ücretlerine ilişkin tüm kamu kurum ve kuruluşları ile valiliklere yazı gönderildi. Bakanlık, koronavirüs hastalarını saptamak için yapılan PCR testlerinde ücretin 250 lira olarak belirlendiğini, bu fiyatın üstünde yapılan testlerde ücret iadesi gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti.

'Ücretin tamamının iadesini isteyebilirler'

Konuyla ilgili Milliyet'e açıklamalarda bulunan Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu," Testi pozitif çıkan vatandaşların ödedikleri ücretin tamamının iadesini isteyebilirler" dedi.

Vatandaşların ücret iadelerini almak için izlemesi gereken yolu Ağaoğlu şöyle özetliyor:

"Kovid-19 muayene ve test ücreti olarak Sağlık Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu 250 liradan fazla bedel ödemiş olanlar, aradaki farkın kendilerine iade edilmesi talebiyle ilgili sağlık kuruluşlarına sadece şifahen değil, e-posta, faks gibi yazılı yöntemlerle başvuruda bulunmalıdırlar.

Testi pozitif çıkış olanlar ise ödedikleri ücretin tamamının iadesini isteyebilirler. Özel hastaneden olumlu sonuç alamayan tüketiciler bu uygulamadan ötürü o sağlık kurumuna yaptırım uygulanması için Sağlık Bakanlığı'na şikayet etmenin yanı sıra, fazladan ödemiş oldukları paranın iadesine karar verilmesi için hiçbir ücret ödemeden kaymakamlık ve ticaret il müdürlüklerinde bulunan tüketici hakem heyetine başvurabilirler.

Pandemi sürecinde dışarı çıkmak istemeyenler Ticaret Bakanlığının TUBİS uygulaması üzerinden e-devlet şifreleriyle başvurularını yapabilirler. Tüketici Hakem Heyeti Kararları mahkeme kararı hükmünde olup, İcra İflas Kanunu hükümlerine göre yerine getirilir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.