Hava Durumu

Sağlık Bakanlığı koronavirüs tablosunu yine değiştirdi

Sağlık Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, koronavirüsü vaka sayılarının aktarıldığı günlük tablodaki 'iyileşen hasta sayısı' ifadesi, 'iyileşen sayısı' olarak değiştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2020 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2020 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sağlık Bakanlığı koronavirüs tablosunu yine değiştirdi

Sağlık Bakanlığı'nın günlük olarak paylaştığı Türkiye Covid-19 Hasta Tablosu'nda yer alan 'iyileşen hasta sayısı', 11 Aralık'ta 458 bin 109 iken, 12 Aralık'ta 1 milyon 581 bin 565 olarak açıklandı. Bu tablolara göre, sadece bir günde 1 milyon 123 bin 456 daha fazla kişinin iyileştiğinin açıklanması, sosyal medyada çokça paylaşıldı ve tepkiye sebep oldu.

Sağlık Bakanlığı kafa karıştıran tablonun değiştirildiğini açıkladı. Böylece daha önce yaşanan 'vaka' ve 'hasta' ayrımından sonra tablo ikinci kez değiştirilmiş oldu.

'İYİLEŞEN SAYISI' İFADESİ KULLANILACAK

Bakanlık, tabloda yer alan 'iyileşen hasta sayısı' yerine 'iyileşen sayısı' ifadesi kullanılacağını açıkladı. 'İyileşen sayısı' ise tedavisi tamamlanan corona virüsü hastaları ile karantinası sona eren vakaları içerecek şekilde güncellendi.

Tablodaki 'toplam hasta sayısı' ifadesi, 10 Aralık'ta 'toplam vaka sayısı' olarak değiştirilmiş, verilere Covid-19 hastalarının yanı sıra testi pozitif çıkmasına rağmen semptom göstermeyenler de eklenmişti.

11 ARALIK 2020 TABLOSU

12 ARALIK 2020 TABLOSU

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.