Hava Durumu

Sağlıkçılardan yemek boykotu

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasında çıkan yemeklerin kalitesiz olduğunu savunan yaklaşık 800 çalışan dün yemekhaneye girmeyerek boykot başlattı. Hastane personeli yemekler düzelene kadar boykotu sürdürecek

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2017 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2017 09:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sağlıkçılardan yemek boykotu

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasındaki personelin yemeklerle ilgili uzun süredir devam eden şikâyeti, sonunda eyleme döndü. Hastanede verilen yemeklerin sağlıksız ve kalitesiz olduğunu savunan yaklaşık 800 işçi ve memur dün hastane yemekhanesine girmeyerek 'kalitesiz yemekleri' protesto etti.

EYLEM SÜRECEK

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye-İş Sendikası Bursa Sorumlusu Yusuf Yavuz, yapılan boykotun işçi ve memurların aldığı kararla gerçekleştiğini ve yemekler düzelene kadar devam edeceğini ifade edip, "Bugün de Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi ana binası bahçesinde binlerce personel ile birlikte sadece karpuz ve peynir yiyerek boykotu sürdüreceğiz" dedi.

BIÇAK KEMİĞE DAYANDI

Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasında çıkan yemeklerden bıktıklarını belirten sağlık emekçileri ise,  "Bıçak kemiğe dayandı. Düzgün ve kaliteli yemek yiyebilmek istiyoruz. Birçok gün ya aç kalıyoruz, ya dışardan parayla yiyoruz ya da evlerimizden yemek getiriyoruz. Sorun çözümsüz kalırsa bütün meşru demokratik haklarımızı kullanacağız" dedi.

Konuyla ilgili detaylara yazarımız Lale Akasoy bugünkü yazısında yer verdi

LALE AKASOY'UN YAZISI İÇİN TIKLAYINIZ
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.