Kış mevsimiyle birlikte daha çok tüketilmeye başlayan leziz ve besleyici içeceklerden olanı saleple tatlılar da hazırlayabilirsiniz. Peki, salepli kek olur mu? İşte tarifimiz...
Haber Giriş Tarihi: 20.01.2021 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2021 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Salep ölçülü tüketildiğinde sağlık için son derece faydalıdır. Salep ile yalnızca içinizi ısıtacak bir içecek değil aynı zamanda leziz bir kek de hazırlayabilirsiniz.
Salepli kek tarifi
Malzemeler:
3 yumurta
2,5 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1-2 damla limon suyu
1 yemek kaşığı tarçın (Tarçın sevmiyorsanız ölçüyü azaltabilirsiniz)
1 paket toz salep
Salepli kek nasıl yapılır?
Öncelikle şeker ve yumurtayı 10-15 dakika boyunca çırpın.
Un, salep, tarçını eleyerek ekleyin.
Kabartma tozu ve limon suyunu ekleyip keki karıştırmayı sürdürün.
Son olarak süt ve yağı ekleyin.
Hamuru kek kalıbına ya da arzu ettiğiniz fırın tepsisine boşaltın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında keki pişirin.
Keki çikolata ya da karamel sos ile ikram edebilirsiniz
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
'Salepli kek' nasıl yapılır?
Kış mevsimiyle birlikte daha çok tüketilmeye başlayan leziz ve besleyici içeceklerden olanı saleple tatlılar da hazırlayabilirsiniz. Peki, salepli kek olur mu? İşte tarifimiz...
Salep ölçülü tüketildiğinde sağlık için son derece faydalıdır. Salep ile yalnızca içinizi ısıtacak bir içecek değil aynı zamanda leziz bir kek de hazırlayabilirsiniz.
Salepli kek tarifi
Malzemeler:
3 yumurta 2,5 su bardağı un 1,5 su bardağı şeker 1 su bardağı süt 1 su bardağı zeytinyağı 1 paket kabartma tozu 1-2 damla limon suyu 1 yemek kaşığı tarçın (Tarçın sevmiyorsanız ölçüyü azaltabilirsiniz) 1 paket toz salepSalepli kek nasıl yapılır?
Öncelikle şeker ve yumurtayı 10-15 dakika boyunca çırpın.
Un, salep, tarçını eleyerek ekleyin.
Kabartma tozu ve limon suyunu ekleyip keki karıştırmayı sürdürün.
Son olarak süt ve yağı ekleyin.
Hamuru kek kalıbına ya da arzu ettiğiniz fırın tepsisine boşaltın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında keki pişirin.
Keki çikolata ya da karamel sos ile ikram edebilirsiniz
Afiyet olsun.
En Çok Okunan Haberler
Gol düellosunu Trabzon kazandı! Final kapısını araladı
THY Euroleague: Monaco: 91 - Fenerbahçe: 95
Yıllar sonra Kaya Çilingiroğlu itirafı
Pompalı tüfekli saldırı kamerada
TikTok CEO’su Shou: İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz
100 yıldır kayıptı: 32 milyon dolara alıcı buldu
Genç hakem kalbine yenik düştü
Bursa'da tartıştığı yeğenini silahla yaraladı
Bursaspor'dan Divan Kurulu Toplantısı'na ilişkin açıklama