Hava Durumu

Sarı yelek satışları patladı, fiyatları da zamlandı!

Fransa'da son günlerde hayat pahalılığına yönelik protestoların sembolü haline gelen sarı yeleklerin satışları arttı. Talep artışından dolayı 1-30 Kasım arasında sarı yelek fiyatlarında ortalama yüzde 22 artış yaşandığı gözlemlendi.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2018 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2018 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sarı yelek satışları patladı, fiyatları da zamlandı!

Fransa'da akaryakıt ürünlerine getirilen vergilerin pompa fiyatlarına yansımasına öfkelenenlerin başlattıkları imza kampanyası protestoya ve şiddet olaylarına dönüştü. Sarı Yelekler hareketi, talepleri arasında yer alan Macron'un istifasını Paris'teki Zafer Takı'na da yazdı.

Son günlerde yapılan kamuoyu anketleri halkın gösterilere olan desteğinin arttığını ortaya koyarken eylemcilerin giydiği sarı yelek satışlarının da arttığı belirtildi.

Alışveriş sitesi Amazon üzerinden sipariş edilen sarı yelek satışlarında ciddi artış dikkat çekti. Talep artışından dolayı 1-30 Kasım arasında sarı yelek fiyatlarında ortalama yüzde 22 artış yaşandığı gözlemlendi.

Amazon sitesinde özellikleri farklı olan dört ayrı sarı yelek satılıyor. Fiyat ve marka karşılaştırmalarında Lumiereholic yeleğin kasım ayında yüzde 7, Femor'un yüzde 5, Unbekannt'ın yüzde 46, Marque Blanche'in yüzde 48, Fesoar yeleklerinin ise yüzde 7 zamlandığı görüldü.

Fransa'da bir süredir devam eden eylemlerde otomobillerde bulundurulması zorunlu olan fosforlu sarı yelek giyen eylemciler 'Sarı Yelekliler' olarak anılıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.