Hava Durumu

Sarıalan değer kaybediyor

Türkiye'de kış turizminin gözdelerinden biri olan Uludağ Sarıalan bölgesinde kar motorlarının bulunmaması, tatil için bu bölgeyi seçen yerli-yabancı turistleri hayal kırıklığına uğratıyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2017 21:06
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2017 21:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sarıalan değer kaybediyor

Son bir yıl içerisinde '4 mevsim Uludağ' sloganıyla, Uludağ'ı kalkındırmak için yapılan çalışmalar, bölgeyi tatilcilerin en çok tercih ettiği tatil merkezi haline getirdi. Özellikle yeni oteller bölgesine yapılan cafe ve restoranlar, tam donanımlı kayak merkezi, yenilenen teleferik ve telesiyej sistemi ile Uludağ zirvesinde, haftaiçi bile önemli bir yoğunluk yaşanıyor. Ancak Sarıalan bölgesinde kar motorlarının olmaması ve buna yönelik aktivitelerin yapılamaması, yerli-yabancı turistleri ve tur şirketlerini hayal kırıklığına uğratıyor.

TUR ŞİRKETLERİ ÖFKELİ

Kar kalınlığının bir metreyi bulduğu Uludağ'daki tüm otellerde, yılbaşı ve yaklaşan sömestr tatili ile birlikte yüzde yüz doluluk oranına ulaşıldı. Ancak yurtiçi ve yurtdışından gelen tur şirketleri, tur paketleri kapsamında bulunan Sarıalan bölgesinin yeterli aktivite donanımına sahip olmamasından dolayı isyanda. Tur şirketleri, paketlerinde yer alan Uludağ turlarında, misafirlerini yeterince iyi ağırlayamadıklarını ve Uludağ'ın artık tercih edilmediğini belirtti.

VALİLİĞE DİLEKÇE

Bursa Valiliği'ne konuyla ilgili dilekçe veren şirketler, oluşan bu durum sebebiyle maddi ve manevi zarara uğradıklarını vurguladı. Valiliğe verilen dilekçede, "Sarıalan'da kar motoru aktivitelerinin yapılmaması, bölgenin maddi ve manevi zarara uğramasına neden olmaktadır. Sarıalan'ın değer kaybetmemesi adına misafirlerimize sunduğumuz kar motoru aktivitesinin devam etmesi için gerekenin yapılmasını arz ederiz" denildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.