Hava Durumu

Sarraf, bugün ifade verecek

ABD'de görülen Mehmet Hakan Atilla davasında ilk oturum tamamlandı. Atilla sanık olarak hakim karşısına çıktı. Bugünkü duruşmada Rıza Sarraf'ın tanık olarak ifade vermesi bekleniyor. Sarraf, ifade verirken şemalardan yararlanacağı belirtiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2017 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2017 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sarraf, bugün ifade verecek

ABD'de görülen Halkbank eski Genel Müdür yardımcısı Mehmet Hakan Atilla davasında jürili duruşma başladı. Hakim Richard Berman, Rıza Sarraf'ın davanın tanığı olduğunu söyledi. Savcı, Sarraf'ın hakkındaki suçlamaları kabul ettiğini ve Mehmet Hakan Atilla'ya karşı tanıklık yapacağını duyurdu.   Savcılar Hakan Atilla'yı İran'a uygulanan yaptırımları delen sistemi tasarlamakla, Sarraf'ı da sistemin pratikte işlemesini sağlamakla suçluyor.

ATİLLA'YA İFTİRA ATTI

Atilla'nın avukatları, müvekkillerinin masum olduğunu belirtti. Ayrıca Sarraf'ın cezaevinden çıkmak için Atilla'ya iftira attığını söyledi.  Davanın ilk gününde tanıklar da dinlenmeye başlandı. Atilla'yı New York'taki havalimanında gözaltına alan FBI ajanı ve İran yaptırımlarını inceleyen kurumdan bir yetkili dinlendi.

FETÖ FİRARİSİ DE TANIK

Bugünkü duruşma kapsamında Rıza Sarraf tanık olarak ifade verecek. Ayrıca Türkiye'den kaçan FETÖ firarisi bir polisin de duruşmada tanık olarak dinlenmesi bekleniyor.

26 EKİM'DE KABUL ETMİŞ

Savcılığın yasağı kaldırılmasına izin verdiği 26 Ekim tarihli bir belgede Reza Zarrab hakkındaki suçlamaları kabul ediyor. Zarrab, imzaladığı belgede avukatının bu savunmasının bir fayda sağlamayacağını anlattığını bu yüzden suçlamaları kabul etme kararı verdiğini belirtiyor. Zarrab, alkol veya ilaç gibi bu kararın doğuracağı sonuçları anlamaya engel olacak bir etki altında olmadığını da beyan ediyor.

ALTI AYRI SUÇLAMA

Sarraf'ın sanıklıktan çıkarıldığı iddianamede yer alan biri tutuklu (Hakan Atilla), sekiz kişiye altı suçlama yöneltiliyor: "ABD ve özellikle de ABD Hazine Bakanlığı'nı dolandırmak için kumpas kurma, Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasası'nı delmek için kumpas kurma, bankacılık sisteminde sahtekârlık yapma, bankacılık sisteminde sahtekârlık yapmak için kumpas kurma, kara para aklama, kara para aklamak için kumpas kurma."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.