Hava Durumu

'Savcıyım' diye vatandaşı dolandıranlar birbirlerini de dolandırmaya kalktı!

İstanbul'da ormanlık alanda gasp edildiğini ve saldırıya uğradığını iddia eden 2 kişi durumu polise bildirdi. Polis, 'gasp edildik' diyen şahısların aslında telefon dolandırıcılığı çetesinin üyeleri olduğunu, çaldıkları 49 bin TL'yi aralarında bölüşemeyince diğer çete üyelerini dolandırmaya çalıştıklarını tespit etti.

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2020 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2020 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Savcıyım' diye vatandaşı dolandıranlar birbirlerini de dolandırmaya kalktı!

İstanbul Maltepe'de 9 kişiden oluşan bir grup ormanlık alanda kavga etti, ardından otomobillerle kısa süreli kovalamaca yaşayarak kazaya karıştı.

Olay yerine gelen polisler, burada yaralı bir kişiye rastladı. Yaralı şahıs ile beraberindeki kişi, tanımadıkları birkaç şahıs tarafından gasp edildiklerini iddia ederek şikayetçi oldu. Polis olayla ilgili geniş çaplı çalışma başlattı.

Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü Gülsuyu Şehit Saffet Okumuş Polis Merkezi görevlilerinin yaptığı çalışmalarda, olaya karıştığı belirlenen A.İ. adlı bir şahıs yakalandı.

A.İ'nin ifadesinden yola çıkarak olayı aydınlatan polis, olayın gasp değil de çete üyeleri arasında yaşanan anlaşmazlık olduğunu tespit etti.

Polis, iddiaya göre 9 kişiden oluşan telefon dolandırıcılığı çetesinin, Samsun'da bir vatandaşı 49 bin TL, Burdur'da bir kişiyi 93 bin TL olmak üzere toplamda 142 bin TL dolandırdığını, fakat 93 bin TL'nin sahibinin paraya bloke koydurması nedeniyle bankadan çekemediklerini belirledi.

49 bin TL için tartıştılar, 1 kişi yaralandı

Çete üyelerinin 49 bin TL parayı bölüşme konusunda tartışma yaşadıkları, tartışma sonrasında otomobillerle kısa süre kovalamaca yaşayarak kazaya karıştıkları belirlendi. Kaza sonrası çıkan kavgada ise şahıslardan birinin yaralandığı öğrenildi.

Kavgada yaralanan bir kişi ile beraberindeki şahsın polise gasp edildiklerini belirterek şikayetçi oldukları anlaşıldı. Konu ile ilgili olarak 5 kişi polis tarafından yakalanırken, çete üyesi olan diğer 4 kişiyi yakalama çalışmaları devam ediyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.