Hava Durumu

SAVDES-SEN'den Bursa çıkarması! 'İlkleri gerçekleştirdik'

Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası Genel Başkanı Tuncay Cengiz, Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görevli sivil devlet memurları için 100 yıllık tarihsel süreçte ilk olan birçok çalışmaya imza attıklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2018 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2018 18:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
SAVDES-SEN'den Bursa çıkarması! 'İlkleri gerçekleştirdik'

-İsmail ARSLAN-

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda görevli sivil devlet memurları tarafından kurulan Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası (SAVDES-SEN) Genel Başkanı Tuncay Cengiz, Genel Başkan yardımcıları Fevzi Murat Er ve Mustafa Kanat ile birlikte Bursa'da üyeleriyle buluştu. SAVDES-SEN Yönetimi ayrıca, Balıkesir Bölge Şube Başkanlığı faaliyetlerinin incelenmesi ve denetlenmesi ile birlikte Bursa'daki jandarma ve askeri birliklerde görevli üyelerini ziyaret etti.

Bursa'daki faaliyetlere, Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Erdal Demir ile Balıkesir Bölge Şube Başkanı Erdoğan Kosoğlu, Başkan yardımcıları Yalçın Çamkerten ve Erkan Öğütçü ve Bursa İl Temsilcisi Murat Köseoğlu da katıldı. Ziyaret ve incelemeler kapsamında; Bursa İl Jandarma Komutanlığı, Bursa Askeralma Bölge Başkanlığı, Yunuseli Hava Meydanı ve Tafics Bölük Komutanlığı, Yenişehir Hava Meydan Komutanlığı, Bursa Orduevi Müdürlüğü, Yıldırım, Osmangazi, Orhangazi ve Gemlik Askerlik Şube başkanlıklarında görevli üyeler ziyaret edilerek, sendikanın yaptığı faaliyetler hakkında bilgi verildi. Aynı zamanda başta Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu olmak üzere birlik komutanlarına da makam ziyaretleri gerçekleştirilerek, üyelerin sorun ve talepleri iletildi.

MALİ VE SOSYAL HAKLAR

Bursa programı çerçevesinde YeniDönem gazetesini de ziyaret eden SAVDES-SEN Genel Başkanı Tuncay Cengiz, sendikal mücadelelerinin yaklaşık beş yıl önce başlamasına rağmen çok yol katettiklerini, teşkilatlanma ve kurumsal yapı oluşturma çalışmalarını tamamladıklarını, 6 Ocak 2018 tarihi itibarıyla da ikinci olağan genel kurullarını gerçekleştirdiklerini anlattı. Bu genel kurulun ardından yeni yönetimlerini oluşturduklarını ve artık emekleme döneminden koşma sürecine girdiklerini ifade eden SAVDES-SEN Genel Başkanı Tuncay Cengiz, şunları kaydetti:

"Bu süreçte üyelerimizin güveni ve desteği ile en çok üyeyi kaydetmek suretiyle Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın yetkili sendikası olduk. Bu güzide kurumlarda ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görevli tüm personelin mali ve sosyal hakları ile çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik iş ve işlemlerde kurumun muhatabı tek sendika olarak mücadelemizi yürüttük, yürütmeye de devam edeceğiz. Yönetici kadrolarının ihdası, A tipi kadrolara kurum içi atama yapılması gibi birçok kazanıma imza attık. Daha dün askeri fabrika, bakım merkezi ve dikimevi gibi üretim merkezlerinin yıllardır devam eden 8,5 saat mesai süresinin, 8 saate indirilmesini sağladık. Yetkili sendika olarak kurum işveren vekilleri ile katıldığımız Kurum İdari Kurul toplantılarında birçok soruna müdahale ettik. Yıpranma, mali hakların iyileştirilmesi, taşıma ruhsatlı silah verilmesi, sosyal tesislerin kullanımı, lojmanlar, servislerin kullanımı, görevde yükselme gibi birçok çalışmayı başlattık. Bundan sonra da aynı azim ve kararlılıkla doğru projeler ve dürüst kadrolarla hak mücadelesine devam edeceğiz."

100 YILIN İLKLERİ

SAVDES-SEN Genel Başkanı Tuncay Cengiz, yüzyıllık tarihsel süreç itibarıyla Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görevli sivil devlet memurları için ilk olan birçok çalışmaya imza attıklarını belirtti. Cengiz, "Fiili hizmet süresi zammı-yıpranma hakkının verilmesi, ilave MSB-TSK özel hizmet tazminatı, asayiş tazminatı gibi önemli başlıklarda kanun değişikliği için çalışma yapılması talebi, bizzat Sayın Bakan'ın imzasıyla ilgili kurumlara gönderildi. Tarafımızdan yine tarihimizde ilk olan Sivil Devlet Memurları Yönetmeliği ve Yardımcı Hizmetler Sınıfı ve Sorunları Analiz ve Raporu hazırlanarak ilgili birimlere iletildi.  Yardımcı Hizmetler Sınıfı sorunlarının çözümü için toplanan yaklaşık 2 bin dilekçe 13 Mart 2018'de Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve ilgili bakanlıklara sunuldu" dedi.

EMİR VE İZİN BEKLİYORUZ

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Operasyonu'na da değinen SAVDES-SEN Genel Başkanı Tuncay Cengiz, "Afrin kahramanlarının mesai arkadaşları olarak, operasyonu sonuna kadar destekliyor, yanlarında olmak ve her türlü desteği vermek üzere Sayın Genelkurmay Başkanımızdan emir ve izin bekliyoruz. Resmi başvurumuzu yaptık. Gönüllüyüz, istekliyiz, daima göreve hazırız" diye konuştu.

GÜN BU GÜNDÜR

Son olarak, sendikal mücadeledeki amaçlarının aidat toplamak olmadığını belirten Tuncay Cengiz, sözlerini şöyle noktaladı:

"Gün bu gündür, biz mücadele ederken camia yanımızda olsun, 'Nemrut ateşine su götüren karınca' misali doğrunun yanında tarafını tutsun istiyoruz. Kendi içinde dahi kısır çekişmelerle uğraşmaktan mücadeleye vakit bulamayan, bu nedenle de kopyacılık ve emek hırsızlığı yaparak göstermelik sendikacılık örneği sergileyen, zorda kaldıklarında en yakınlarına dahi iftira atmaktan çekinmeyen, sürekli yolsuzluk iddiaları ile çalkalanan ve sendikayı geçim kaynağı olarak gören yöneticilerin yönettiği sözüm ona sendikalara prim vermesinler, sorgulasınlar, kendi gelecekleri için doğru ve dürüst kadroların yanında olsunlar. Yanlış yapanı sistem dışına atmadıkça bu camianın tek çatı altında toplanması sürekli engellenir. Camiayı tek çatı altında toplamak için yanlışa 'dur' demek, doğruyu desteklemek ve mücadeleye sahip çıkmak boynumuzun borcudur."

Genel Başkanı Tuncay Cengiz, Genel Başkan yardımcıları Fevzi Murat Er ve Mustafa Kanat'ın Bursa'daki ilk ziyaret duraklarından biri Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu oldu. Ziyarette Genel Merkez Disiplin Kurulu üyesi Erdal Demir de hazır bulundu.

Gemlik Askerlik Şube Başkanlığı'na yapılan ziyarete, SAVDES-SEN Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kanat'a Balıkesir Şube Başkan Yardımcısı Yalçın Çamkerten de eşlik etti.

Sendika yönetiminin ziyaret ettiği adresler arasında Yenişehir Yunuseli Hava Üst Meydanı da vardı. Genel Başkan Yardımcısı Fevzi Murat Er, Bursa İl Başkanı Murat Köseoğlu ile Nilüfer İlçe Temsilcisi İsmail Omuk'un da yer aldığı heyeti, Hv.Trafik Kontrol Albay Hakan Cirit ağırladı.

Bursa programı çerçevesinde Genel Başkan Yardımcısı Fevzi Murat Er, Balıkesir Şube Başkanı Erdoğan Köseoğlu Osmangazi Askerlik Şubesi'ni de ziyaret etti.

Nilüfer Askerlik Şube Başkanı Yarbay Servet Hasdemir, Genel Başkan Yardımcısı Fevzi Murat Er, Balıkesir Şube Başkanı Erdoğan Köseoğlu üyelerle birlikte.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.