İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kent genelinde faaliyet gösteren ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "nitelikli yağma", "gasp", "rüşvet", "yaralama", "tehdit" ile "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" gibi birçok suça karıştığı belirlenen şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.
Soruşturma kapsamında, Sedat Peker'in de arasında bulunduğu haklarında gözaltı kararı verilen 63 kişinin yakalanmasına yönelik, İstanbul merkezli Ankara, Hatay, Trabzon ve Kocaeli'de 121 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.
İnsansız hava araçlarıyla keşif yapılan ve özel harekat ekiplerinin de destek verdiği operasyonda 49 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda silah, mermi ve çelik yelek ele geçirildi.
Elde edilen yeni deliller neticesinde Sakarya ve Konya'da da bazı adreslere operasyonların düzenlendiği öğrenildi.
Ayrıca, Sedat Peker'in yurt dışında bulunduğu ifade edildi.
SEDAT PEKER'İN VİLLASINDA POLİS ARAMASI
Peker'in Beykoz'daki villasına da sabah saatlerinde polis geldi. Ekipler villaya giderek arama başlattı.
İSTANBUL EMNİYETİNDEN AÇIKLAMA
Operasyonla ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce Sedat Peker liderliğindeki suç örgütünün deşifresi ve eylemlerinin tespiti amacıyla başlatılan kapsamlı çalışmalar neticesinde örgütün karışmış olduğu çok sayıda suç eylemi ve bu eylemleri gerçekleştiren örgüt üyesi tespit edilmiştir. Elde edilen deliller kapsamında Sedat Peker suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 5 ilde 09.04.2021 günü 63 şüpheli şahsa yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda çok sayıda şüpheli suç unsurlarıyla birlikte yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şahıslar hakkında gerekli işlemler başlatılmıştır."
En Çok Okunan Haberler
Bursa'da, sokağa çıkma kısıtlaması saatlerinde, İzmi...
Bursa'da gergin gece! 100 kişilik grup birbi...Bursa'da aralarında husumet bulunan yaklaşık 100 kiş...
Bursa'da esnaf ve elemanını öldüresiye dövdü...Bursa'da bir esnaf ve elemanı, işten çıkıp evlerine ...
Bursa'da büyük yangın! Alevler geceyi aydınl...Bursa'da bir antikacı dükkanında büyük yangın çıktı....
Bursa'da Ulu Cami'ye balyozlu saldırı: 'Emir...Bursa'da kısıtlama saatinde eline balyoz alan Tamer ...
Bursa'daki yangında şoke eden anlar! Dükkan ...Bursa'da tarihi antikacı dükkanında çıkan yangın 2 s...
Bursa'da yanındaki kadına dehşeti yaşattı! '...Bursa'da pırpır diye tabir edilen kasalı motosiklett...
Bursa'daki tır dehşetinin nedeni belli oldu!...Bursa'da 4 kişinin öldüğü, 22 kişinin yaralandığı tı...
Bursa Valiliği'nden toz taşınımı uyarısı!Bursa Valiliği bu geceden itibaren etkili olacak toz...
Bursa'da kahraman yüzbaşı genç kızı böyle ku...Bursa'da bunalıma giren genç kız, istinat duvarı üze...
Bursa'da oto yıkamacıya baskın! Polisi gören...Bursa'nın Nilüfer ilçesinde toplu halde otomobil yık...
Valilik az önce duyurdu! Bursa'da uzaktan eğ...Bursa Valiliği, tüm resmi ilkokul, ortaokul ve lise ...
Yeğenini bulamayınca... Bursa'da site güvenl...Bursa'da evlerinde yeğenini göremeyen şahıs, site gü...
8 farklı tonda! Bursa'da kumandaya basan pol...Bursa'da polis ekipleri trafik kurallarına uymayan s...
Bursa'da genç kızın kabus dolu anları... Çap...Bursa'da ormanlık alandaki bağ evinde çapa motoruna ...