Hava Durumu

Şehit diplomatın kanı yerde kalmadı! MİT ve TSK'dan iki nokta operasyon...

Erbil'de diplomatımızın şehit olduğu saldırıyı planlayan teröristler, Kuzey Irak'ta iki ayrı operasyonla etkisiz hale getirildi. Operasyonu TSK ve MİT'in ortak olarak yürüttüğü öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2019 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2019 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Şehit diplomatın kanı yerde kalmadı! MİT ve TSK'dan iki nokta operasyon...

Çok kritik operasyonun ayrıntılarına TRT ulaştı. Saldırıdan bir gün sonra planlayıcılar tespit edildi. Daha sonra teröristler MİT tarafından takip altına alındı. İlk operasyon 18 Temmuz'da Duhok'ta bir yolda gerçekleştirildi. Teröristler etkisiz hale getirildi.

Nefes kesen takip devam etti. 6 gün sonra saldırıyı planlayan diğer teröristler hedef alındı. Teröristler, Irak'ın Kuzeyinde Batika kırsalında etkisiz hale getirildi.


Terör ve Güvenlik Uzmanı Coşkun Başbuğ, Kuzey Irak'taki operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu. Başbuğ, operasyonun büyük bir başarı olduğunu vurguladı.

Coşkun Başbuğ'un açıklamaları şöyle:

"Başka hiçbir istihbarat teşkilatının başaramayacağı bir destan yazılıyor. Biz saldırının yapıldığı ilk gün bu sıradan bir terör saldırısı değil, evvelinde bir çalışma yapılmış, doğrudan hedef gözeterek yapılan bir saldırı... Arkasında da bir devlete ait istihbaratın devreye girdiğini söylemiştim. Şu ana kadar belgeler doğrular nitelikte. Susturucu takılması, bu konuda özel eğitilmiş teröristlerin bir yerde hazırlandığını gösteren deliller. İstihbarat dünyası kendi içindeki insan hakları sınırlarını zorlayacak savaşlar içeren bir dünya. Bu operasyonlarda genelde tetikçiye ulaşmak bile çok büyük başarı olmasına rağmen, bizimse zincirleme operasyonlarla adeta tümevarım diyebileceğimiz bir noktaya doğru hızla ilerliyor.  MİT failleri hemen yakaladı. Sorgulama sonucu Duhok'ta Batika'daki operasyonlar ortaya çıktı. Ben bu operasyonun daha da ilerleyebileceğini düşünüyorum."

17 Temmuz'da Irak'ın Erbil kentindeki bir restoranda silahlı saldırıya uğrayan Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğu çalışanlarından diplomat Osman Köse şehit olmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.