Hava Durumu

Şehit öğretmene son görev

Görev yaptığı Şanlıurfa'dan memleketi Gümüşhane'ye dönerken Tunceli'nin Pülümür ilçesinde terör örgütü mensupları tarafından yolu kesilerek aracı yakılan ve şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz, olaydan bir ay sonra memleketinde son yolculuğuna uğurlandı.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2017 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2017 17:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Şehit öğretmene son görev

Okulların kapanmasının ardından 16 Haziran'da baba ocağı Gümüşhane'nin Torul ilçesine gitmek üzere yola çıkan ve Tunceli-Pülümür karayolunda bölücü terör örgütü mensupları tarafından yolu kesilen Necmettin Yılmaz'ın (23) aracı yakılmış ve kendisinden haber alınamamıştı. Geçtiğimiz günlerde Pülümür Deresi'nde bulunan erkek cesedinin DNA testi ve otopsi sonucu Yılmaz'a ait olduğunun ortaya çıkmasının ardından hüzünlü bekleyiş sona erdi. Şehit öğretmen Necmettin Yılmaz için memleketi Gümüşhane'nin Torul ilçesinde resmi tören düzenlendi. Torul Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Trabzon Valisi Yücel Yavuz,sendika temsilcileri, eğitim camiasının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

SARILARAK AĞITLAR YAKTILAR

Tören sırasında şehit öğretmen Necmettin Yılmaz'ın annesi Gülay ve kız kardeşi Yasemin Yılmaz tabutuna ve fotoğrafına sarılarak ağıtlar yakarken, fenalık geçiren akrabalarına alanda bulunan sağlık görevlileri müdahale etti. Baba Hamit ve ağabey Ahmet Yılmaz'ın da hazır bulunduğu törenin ardından Yılmaz için Merkez Yeni Camii'nde cenaze namazı kılındı. İl Müftüsü Ercan Aksu'nun kıldırdığı cenaze namazı ve helallik alınmasının ardından Yılmaz'ın naaşı, toprağa verilmek üzere doğduğu yer olan Demirkapı köyü Merkez Mahallesi'ne götürüldü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.