Hava Durumu

Sektörde rekor beklentisi

KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, konutta satış trendinin devam etmesini ve 2017 sonunda gayrimenkul sektöründe satışların yine bir rekora imza atmasını beklediklerini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2017 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2017 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sektörde rekor beklentisi

N.Nuri YAVUZ

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, konut satışlarındaki artışın ağustos ayında devam etmesine ilişkin konuştu. Elmas, Türkiye genelinde ağustosta 120 bin 198 konut satıldığını, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,7'lik artış yaşandığını kaydetti. İlk 8 ayda 7,68'lik artışla 890 bin 430 konut satıldığını bildiren Elmas, yabancıya konut satışlarının da düzenli bir biçimde arttığının gözlemlendiğini aktardı. Elmas, ilk 8 ayda yabancıya konut satışında yaklaşık yüzde 9'luk yükseliş gerçekleştiğini, hükümetin sağladığı KDV muafiyeti, vatandaşlık hakkı gibi teşviklerin bunda etkili olduğunu belirtti.

İPOTEKLİ SATIŞLAR

İpotekli konut satışlarında artış yaşandığına işaret eden Elmas, konut kredi oranlarının bir miktar daha düşmesi durumunda orta gelir grubunun konuta erişim imkanının artacağını bildirdi. Elmas, "Bu satış trendinin devam etmesini ve 2017 sonunda gayrimenkul sektöründe satışların yine bir rekora imza atmasını bekliyoruz. Bu ayın sonunda tamamlanacak KDV ve tapu harçlarındaki indirimlerin devam etmesi gerektiği düşüncesindeyiz. Büyüme ve istihdama en çok katkı sağlayan sektörlerden biri olarak yolumuza, yeni büyük hedeflerle durmadan devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

EYLÜL AYLI BEREKETLİ GEÇTİ

Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan da konut alıcılarının ertelenen ihtiyaçlarını gündeme almaya başladığını ifade etti. Uyan, "Devam eden kampanyalar dolayısıyla eylül ayında da satışların arttığını göreceğiz. Eylül ayındaki 10 günlük tatile rağmen satış ofislerimizdeki yoğunluk azalmadı. Eylül ayı tatile rağmen bereketli geçti. Bazı firmaların inşaat maliyetlerindeki artışları fiyatlarına yansıtmaya başladığı yönünde duyumlar alıyoruz. Konut almayı planlayanlar fiyat artışlarından önce harekete geçmeli" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.