Hava Durumu

Selahattin Demirtaş'ın tahliye talebiyle ilgili flaş karar!

Eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın avukatları tarafından AİHM kararına istinaden yapılan tahliye başvurusu mahkemece reddedildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2018 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2018 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Selahattin Demirtaş'ın tahliye talebiyle ilgili flaş karar!

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Demirtaş'ın bırakılması yönündeki kararı Türkiye'de büyük tartışmaya yol açmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kararı tanımadıklarını ifade etmişti.

"SİZ SIRÇA KÖŞKÜNÜZDE DİLEDİĞİNİZ KARARI ALIN"

Erdoğan, "Avrupa Birliği'nin bizatihi kendisinin terör örgütü olarak kabul ettiği, daha hayata gözlerini açmamış çocuktan 80 yaşındaki ihtiyara kadar her yaştan on binlerce insanın katili olan PKK'ya verilen desteği, bu zalimlerin kurbanlarından esirgeyenleri hiçbir zaman ciddiye alamayız. Türkiye'de darbeye teşebbüs eden FETÖ'cüleri baş tacı yapan hiçbir ülkenin, hiçbir kurumun demokrasinin adını ağzına almaya hakkı yoktur. Bunun adı özgürlük veya hak arayışına destek olmak değil düpedüz terör-perestliktir, terörist-seviciliktir. Siz sırça köşkünüzde dilediğiniz kararı alın, biz hukuk devleti çevresinde ülkemizin bekası için ne gerekiyorsa onu yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararını şu sözlerle değerlendirmişti:

"Biz, hukuk devletine saygılıyız. Hukuk devletine saygılı bir yönetim var algısını yaratmak istiyorsam, AİHM kararına uymamız lazım; uyuyoruz da zaten. Veya onun karşılığında tazminat ödeniyor. Dolayısıyla kararın içeriğini görmeden, bilmeden bir şey diyemem. Ama gönül isterdi ki bu kararı Anayasa Mahkemesi verebilsin; öncelikle görüşüp bir hukuksuzluk, haksızlık varsa önce o ortaya koyabilseydi."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.