Hava Durumu

Selülitleri yok eden 7 mucize besin!

Yeni gelişen teknolojilerle selülitlere 'elveda' demek mümkün ancak beslenme düzenimizdeki birkaç takviye ile, pahalı tedavilere ihtiyaç duymadan selülitlerden kurtulabiliriz. İşte selülitleri gideren 7 mucize besin...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2021 22:12
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2021 22:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Selülitleri yok eden 7 mucize besin!

Çoğu insanın en büyük derdi selülitler! Ne yazık ki kadınların yüzde 80 ila 90'ında selülit sorunuyla karşılaşılabiliyor. Selülitleri gideren 7 mucize besini sizin için derledik...

1- KAVUN

Kavunun yüzde 91'i sudan oluşur, aynı zamanda idrar söktürücü bir etkiye sahip. Yapılan yeni bir araştırma, kavun suyunun uyluklardaki selüliti azalttığını ortaya çıkardı. Araştırmada, yaşları 31 ila 50 arasındaki 40 kadına 56 gün boyunca kavun suyu ekstresi verildi ce selülitlerinde gözle görünür bir azalma oldu.

Yağ ve kolesterol içermediği için kavun tatlı isteğini gidermeye de yardımcı olur.

2- BİTTER ÇİKOLATA

Bitter çikolata antioksidan kaynağıdır. Antioksidanlar selülit oluşumuna neden olan yağların parçalanmasını sağlar. Bitter çikolata aynı zamanda kardiyovasküler sistemi destekler ve kan akışını hareketlendirerek selülitlerin azalmasına yardımcı olur.

3- SAFRAN

En pahalı bitkiler arasında yer alan safran, kan dolaşımını iyileştiren ve yağ hücrelerinin büyümesini engelleyen anti-inflamatuar özelliklere sahip. Kan akışını düzenleyen safran, selülit görünümünü azaltır. Cilt altındaki kasları destekler ve portakal kabuğu görünümünü ortadan kaldırır. Daha pürüzsüz bir cilt sağlar.

4- YABAN MERSİNİ

Antosiyanin olarak bilinen antioksidan, yaban mersininde bulunuyor. Yaban mersini, yağların kolesterole dönüşmesini engeller. Lenf akışını iyileştirir ve selülite neden olan toksinlerin ortadan kaldırılmasını sağlar. Hücresel yenilenmeyi artıran yaban mersini aynı zamanda cildin görünümünü iyileştirir.

8- KIRMIZI ACI BİBER

Kırmızı acı biber, vücudun yağ yakma sisteminin harekete geçmesini sağlar. Deri altındaki yağ hücrelerinde biriken ve selülite neden olan toksinleri yok eder. Cildin daha pürüzsüz görünmesini sağlayan sağlıklı dokunun yeniden oluşmasını sağlar. Kırmızı acı biber aynı zamanda bağ dokusunu yenileyen B6 vitamini içerir.

6- SARIMSAK

Sarımsak kan akışını artırır. Obezite tedavisinde kullanılan sarımsak, aynı zamanda selülit tedavisine de iyi gelir. Düzenli sarımsak tüketmek, selülite neden olan toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.

7- KİNOA

Kinoa, selülite neden olan yağ hücrelerinin parçalanmasına yardımcı olur. Fazla yağın yakılmasına ve hücrelerde yağ birikiminin azalmasına katkıda bulunur. Kinoadaki mineraller kollajen üretimini artırır, cildi güçlendirir ve cildin elastikiyetini artırır.

Kaynak: Posta

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.