Hava Durumu

Selvi Boylum Al Yazmalım filmi nerede çekildi?

Kadir İnanır ve Türkan Şoray'ın başrollerini paylaştığı "Selvi Boylum Al Yazmalım" filminin nerede çekildiğini biliyor musunuz?

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2017 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2017 17:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Selvi Boylum Al Yazmalım filmi nerede çekildi?

Türk sinemasında özel bir yere sahip olan "Selvi Boylum Al Yazmalım" filmi, Kırgız yazar Cengiz Aytmatov tarafından kaleme alınan "Kırmızı Eşarp" romanından beyazperdeye aktarıldı. Filmin başrollerinde ise Türkan Şoray ve Kadir İnanır yer alıyor. Atıf Yılmaz'ın yönetmenliğini yaptığı film 1977 çekildi ve 1978 yılında gösterime girdi.

Emek, sevgi, sadakat temaları üzerine kurulu olan film, her dönem en çok konuşulan filmler arasında yer alarak "Sevgi neydi? Sevgi emekti" sözü ile zihinlere kazındı...

1978 Antalya Altın Portakal Film Şenliği'nde en iyi ikinci film ödülüne layık görülen Selvi Boylum Al Yazmalım, o tarihlerde Adana iline bağlı bulunan Osmaniye'de çekilmiştir. Filmin çekildiği Osmaniye'nin, Çukurova'nın doğusunda bulunan ve yüzölçümünün yarıya yakını ormanlık alan olan bir il olması filmin kimi sahnelerinde kendini belli eder. Bir sahnede görünen Kastabala (Hierapolis) antik kenti de Osmaniye ili sınırları içerisinde Karatepe - Aslantaş ören yerine giden yol üzerinde bulunmaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.