Hava Durumu

Şenermen, Mudanya Kitap Fuarı'nda okuyucularıyla buluşacak!

Yazar Sedat Şenermen, cumartesi günü Mudanya Kitap Fuarı'nda okuyucularla buluşacak.

Haber Giriş Tarihi: 20.08.2020 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 20.08.2020 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Şenermen, Mudanya Kitap Fuarı'nda okuyucularıyla buluşacak!

Mudanya 2. Kitap Günleri, 'Cumhuriyet Değerleri ve Aydınlanma' temasıyla 21 Ağustos Cuma günü 18.30'da Mütareke Meydanı'nda kapılarını açıyor.

Mudanya 2. Kitap Günleri'nin bu yılki onur konuğu Yazar Ayşe Kulin, Yönetmen Nebil Özgentürk ile birlikte açılış oturumunda kitap severlerle buluşacak.

3 gün sürecek etkinlik kapsamında Yazar Sedat Şenermen de  22 Ağustos 2020 Cumartesi Günü, Doğu Kitapevi standında 17:00-19:00 arasında okurlarıyla bir araya gelecek.  Şenermen'in bazı eserleri arasında "İslam'da Adalet,  Şeytan, Kitlenme, Atatürk, İslam ve Laiklik" bulunuyor.

SEDAT ŞENERMEN KİMDİR?

Sedat Şenermen, 1947 İzmir doğumludur. İlk ve orta Öğrenimini İzmir'de tamamladıktan sonra İstanbul Yüksel İslam Enstitüsü mezunudur ve aynı zamanda İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü Öğrencisi Dernekleri Federasyonluğu Genel başkanlığı da yapmıştır.

Sedat Şenermen, daha sonra diyanet işleri bakanlığı Türkiye Diyanet Gazetesinin kurucusu ve bir süre aylık diyanet dergisinin yayınlayıcısı olarak çalışmıştır. Niğde Müftü yardımcılığı yapmıştır.

Adana, Van ve Afyon illerinde lise öğretmenliği ve idarecilikte bulunan Sedat Şenermen, 1978 yılından sonra ise serbest meslek erbabı olarak yaşamını sürdürmektedir.

Asıl çalışmasının temelini oluşturan ise İslamı ilk kaynağından Kur'andan tam doğru anlamak üzere 40 yıla yakın bir süredir Kur'an araştırmaları yapmaktadır. 1987 yılından bu yana da çeşitli illerde Kur'anı Kur'andan anlama konusunda konferanslar vermekte ve konuşmalar yapmaktadır.

Yine aynı şekilde bu konudaki yaptığı çalışmaları yazı halinde değişik zamanlarda değişik dergilerde yayınladı. Kur'anda Sıratı Müstakim, Kur'an'da Allah'a Kulluk, Atatürk ve Din gibi değişik kavramları anlatan yazıları bulunmaktadır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.