Hava Durumu

'Senin çocuğun bu kadar değersiz mi?'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, yeni liseye geçiş sistemini sert sözlerle eleştirdi, velilere "Senin çocuğun bu kadar değersiz mi?" diye seslendi. Görevden alınan ve istifa eden belediye başkanları üzerinden de hükümete yüklenen Kılıçdaroğlu, erken seçim çağrısını yineledi, "Hodri meydan" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2017 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2017 18:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Senin çocuğun bu kadar değersiz mi?'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu, dikkat çeken mesajlar verdi. Liseye geçişte getirilen yeni sistemle ilgili değerlendirme yapan CHP lideri, "Eğitimle ilgili ciddi bir tartışma var. Devlet akılla yönetilir, bilgiyle yönetilir. Devlet ortak akılla yönetilir. Bir karar alacaksanız oturur bakarsınız bu kararın sonuçları ne olur diye. İşi bilenle tartışacaksınız, birden fazla kişi ile bir araya geleceksiniz. Şu geldiğimiz hale bakın, sınav sistemi her bakan değiştiğinde sınav sistemi de değişiyor. Bir sistem bakan değiştiğinde değişiyorsa milli değildir. Aileler perişan, çocuklar ne olacak diyorlar. Çocuklarımızın iyi okullarda okumasını isteriz. Çocukların da hakları var, o hakların neler olduğunu öğretmek isteriz. İyi öğretmenlerin çocuklarımızı eğitmesini isteriz. Adı Milli Eğitim Bakanlığı ama milli değil" dedi.

VELİLERE SESLENİYORUM

Söz konusu sistemin aniden kaldırıldığını savunan Kılıçdaroğlu, "Bir sabah Adalet ve Kalkınma Partisi'nin genel başkanı söylerim bakanı TEOG kalkar diyor. Bütün velilere sesleniyorum, senin çocuğun bu kadar değersiz mi? Bir sabah Başbakan taksi durağında TEOG'un kaldırılacağını açıklıyor. Neye göre kaldırıyorsun?" ifadelerini kullandı.

HODRİ MEYDAN

Kılıçdaroğlu, istifa eden belediye başkanlarının ardından gündeme getirdiği erken seçim çağrısını yineledi. "Gel 17 ay beklemeyelim, erken seçime gidelim dedik yerel yönetimlerde" diyen CHP lideri, "Gelmediler, kaçtılar. Hayatımda milli iradeden korkup kaçan bir genel başkan görmemiştim, onu da görmek bana nasip oldu. Şimdi teklifi biraz daha yumuşatıyorum, kaçmasın diye. Gel istifa eden veya görevden alınan belediye beşkanları için erken seçim yapalım. Niçin korkuyorsun niçin kaçıyorsun. Hodri meydan demeye devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.