Hava Durumu

Serdar Güllülü: Denetim yapılmalı

Son yönetim kurulu toplantısının ardından kulübün idari olarak içerisinde bulunduğu durum hakkında Bursaspor Bağımsız Denetleme Kurulu Başkanı Tayfur Serdar Güllülü açıklama yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2019 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2019 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Serdar Güllülü: Denetim yapılmalı

-Tuğba Öz-

Sosyal medya hesabı üzerinden yaşananları hatırlatan Güllülü "Hatırlanacağı üzere Bursaspor Olağanüstü Genel Kurulu'nda yönetim ve denetim kurulları seçimleri yapılmış, bir önceki yönetim kurulu ibra edilmemişti. Ayrıca ibra edilmeyen bir önceki yönetim kurulundan bir isim ve bir genel kurul üyesi disipline sevk edilmiş olup yine bir önceki yönetim kurulunun aldığı Bursaspor Kulübü Derneği'nin tüm gelirlerine koyduğu temlik ve rehin kararları, taşınmaz üzere koyduğu ipotek kararları ve yönetici alacaklarına karşılık kestikleri çeklerle ilgili aldıkları kararlar verdiğimiz önerge ile genel kurulca oy birliği ile iptal edilmişti" dedi.

'KARAR ALDIK'

Denetleme Kurulu olarak görev dağılımını da yaptıklarını belirten Güllülü "Olağanüstü Genel Kurul'da yaşanan ibra edilmeme, disiplini sevk edilme, ilgili temlik, ipotek ve çek kararları iptalleri ile alakalı Denetim Kurulu olarak üzerimize düşen ve Yönetim Kurulu nezdinde yapılması gereken takipler konularında gerekli kararlarımızı aldık" ifadelerini kullandı.

'AYRINTILI RAPOR ŞART'

Tüzük gereği bağımsız denetim firmasından ibra edilmeyen döneme ilişkin rapor hazırlatılması gerektiğini vurgulayan Güllülü, "Bu noktada şu bilinmelidir ki ibra edilmeme konusu ile alakalı yaklaşık bir haftada hazırlanan standart bir Bağımsız Denetim Raporu konunun hukuka gitmesi durumunda yetersiz olacak olup 7-8 haftayı bulabilecek çok hummalı ve ayrıntılı bir rapor üzerinde hassasiyetle durmaktayız. Denetleme Kurulu olarak yapmış olduğumuz derinlemesine çalışmalarda ülke çapında güvenilirliği tartışılmayacak düzeyde alternatif Bağımsız Denetim firmalarının sayısını 2 firmaya kadar düşürmüş bulunmaktayız. Bu firmalar ile ilgili yapılmış olan inceleme ayrıntıları ve fiyatlama bilgilerini yönetim kuruluna sunacağız. Yönetim kurulundan da bu iki firmadan biri ile sözleşme yapılmasını ve ilgili kuruluşun 7-8 haftayı bulabilecek çalışmalarına en sağlıklı ve hızlı bir şekilde başlamaları gerektiğini bildireceğiz" diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.