Hava Durumu

Serdar Ortaç: Erdoğan'ı seviyorum! Çünkü...

Şarkıcı Serdar Ortaç, katıldığı bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve siyaset hakkında konuştu. Ortaç, "Maddi durumunuzu kurtarmak için mi iktidara yakın duruyorsunuz?" sorusunu yanıtladı. Devletçi bir adam olduğunu söyleyen Ortaç, "Devletin başına Kemal Kılıçdaroğlu geçse onu da savunurum. Tayyip Beyi kişilik olarak seviyorum. Yakın temasım oldu. Bana ne kıyağı olacak" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2021 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2021 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Serdar Ortaç: Erdoğan'ı seviyorum! Çünkü...

Buket Aydın'ın Haber Global ekranlarından yayınlanan Koltuk programının bu haftaki konuğu ünlü şarkıcı Serdar Ortaç oldu. Programda özel hayatından müzik kariyerine ve hastalığına ilişkin birçok açıklamada bulunan Ortaç, Aydın'ın "Maddi durumunuzu kurtarmak için mi iktidara yakın duruyorsunuz" sorusunu da yanıtladı.

Programdan öne çıkanlar:

ADINIZA SAYGI ALBÜMÜ YAPILMASI İÇİN ÇOK GENÇ DEĞİL MİSİNİZ?

Ağzımla kuş tutsam işe yaramaz. Müthiş şarkı dediğiniz o dönem bitti. Serdar Ortaç şarkılarını diğer şarkıcılar okuyacak. 1 şarkıda toplanıp her birlikte şarkı yapacağız.

Bu adımıza saygı albümü değil, çaresizlik albümü. Şarkı yok, eğlence yok. Millet sıyırmış durumda. Onlara bir eğlence ilacı. Ada saygı değil. 

Seçil ile oturup bir sürü beste yapıyoruz ama oturup mutfakta kendimiz dinliyoruz. Kimse yok. 

DÜNYANIN KRALI GİBİ HİSSETTİĞİNİZ DÖNEMDEN BU AŞAMAYA NASIL GELDİNİZ?

Dünyanın kralı gibi hissediyordum, çünkü Karabiber'i yapmıştım. O zaman bir tane araba alabilmiştim. Okulun önünden geçiyordum. Öğrenciler okuldan çıkıp Serdar Ortaç diye arabaya atladılar. Onun akabinde her gittiğim yerde ceketler ilikleniyordu. 20 yaşındaki bir çocuğun bunları kaldırması imkansız. Kendimi padişah sanıyordum. 

Hayat bir kalp atışı gibi, çıkar ve inersin. İniş merdiveninin ilk basamağında hala oyalanıyorum. Ama biliyorum ki 20 basamak sonra huzurevinde çay içeceğim. O yüzden şimdi ona göre davranıyorum. Kimseye kırılmıyorum. Kimseye kızmıyorum. Hiçbir şeye sinirlenmiyorum. Dünya bir yana diyorum. Sinirlerim alındı.

40'tan sonra, hastalık da gelince bu noktaya geldim. Hiç umrumda değil. Zıpır gibi masalara çıkardım. 

Bazen bin tane pişmanlık oluyor, bazen hiç olmuyor. O anki ruh halime bağlı. 

SERDAR ORTAÇ'IN GERÇEKTEN DE 3 KİŞİLİĞİ Mİ VAR VE BİRBİRLERİYLE İLETİŞİM HALİNDELER Mİ?

Seçil bunları kabullendi. Beni sevdi, ben de onu çok seviyorum. Kendime aynada bakmak istemem. Bakınca nefret ederim kendimden. Sabahları sinirli kalkıyorum, çok asabiyim aynı babam gibi.

Mizaç olarak yüzümle mahvederim ama şiddet, hakaret asla yapmam. 

YENİDEN EVLENMEYİ DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ? 

O benim hanımım yani karım. Ben de onun beyiyim. Bunun için imza atmamız gerekir. Medeni kanuna varım asla karşı değilim. İmza atmadan şu an beraber birbirimizi seviyoruz. İmza illa olur. Ama zamanı kısmet. 

Aramızda bunlar hiç konuşmuyoruz, hep müzik yapıyoruz. 

BOŞANDIKTAN SONRA NEDEN İKİ YIL SÜREN BİR DEPRESYONA GİRDİNİZ?

O boşanmadan sonra bir ilişkiye girmezdim. Gidip konserimi yapıp, gönül eğlendirirdim. 

40 yaşına kadar bir kadını düşünmedim. 40 yaşında evlenip boşandım. Boşanınca tabi çıldırdım. İnsanlar diyor boşanmamak için para teklif etti. Param mı vardı boşanmama teklifi edecek. Öyle bir şey yok. Kız boşanmak istedi, dayanamadı. 

ESKİ EŞİNİZLE ARANIZDA PARAYLA İLGİLİ BİR SORUN OLUYOR MU?

Eski eşime nafaka ödüyorum. Şu an ödeyemiyorum taksitlendirdim. Benden çocuğu yok. Nafakanın ödenmesi zorunlu çünkü söz verdim. Senin genç kızlığını çaldım, bunun bir bedeli olmak zorunda dedim. Ve imza attım. Ama nereden bileyim pandemi olacağını. Şu an ödeyemiyorum. Perşembe bir ödeme yaptım. Avukata gelmiş ödeme yapmadı diye. Haciz gönderecekmiş ödeme yapmadım diye. Ne yapacak, evden koltuğumu alacak. Gelsin alsın.

Toplam nafaka 1 milyon lira. Ama 300 binini ödemişim. 700 kalmış, onu da avukat aylık 40 bine bağladı. 

BANKANIN SERDAR ORTAÇ OLDUĞUNUZ İÇİN ERTELEDİĞİ BORCUNUZU ÖDEYEBİLDİNİZ Mİ?

Bırak devlet bankasını, Katar bankası olsa bile babanızın hayrına bir şey vermezler. Ben devlet bankasını tercih ettim. Ben devletçiyim ve devlete güvenirim. Adam da bana kredi verdi. Onun kredisini 60 ay ödeyeceğim. 14 ayını ödedim. 50 küsur kaldı. Bedava vermedi ki bu adam onu bana. Evimi ipotekledi. 

İDDİA EDİLDİĞİ GİBİ MADDİ DURUMUNUZU KURTARMAK İÇİN Mİ İKTİDARA YAKIN DURUYORSUNUZ? 

Devlet olmazsa hiçbir şey olmaz. Ben devletçi bir adamım. Devletin başına Kemal Kılıçdaroğlu geçse onu da savunurum. Tayyip Erdoğan varsa yine savunurum. Yarın başkası gelse onu da savunurum. Zamanında yaptım o hataları. Anladım devlet olmazsa biteriz. 

Ama özel olarak sorarsanız... Ben Tayyip beyi kişilik olarak seviyorum. Emine ablamı da... İnsanlıklarını gördüğüm için seviyorum. Kimse görmüyor ki atıp tutarlar. Yakın temasım oldu. Ama devletin başında falan diye değil. Bana ne kıyağı olacak. 

Devletin başında olduğu için seviyorum, bizi bir arada tuttuğu için seviyorum. Hatalarını kabul ettiği için seviyorum. Daha ne diyeyim ki. 

MUHALEFETLE VE MUHALEFET LİDERLERİYLE İLGİLİ GÖRÜŞLERİNİZ NEDİR?

Kemal Kılıçdaroğlu'nu da seviyorum. İnsan olarak onunla da tanışıyorum. Ekibini de seviyorum o da yapmak istiyor bir şeyler. 

Sıraya soksam Meral hanım birinci gelir. Mansur Yavaş 2'inci gelir. Kemal Bey 3, Ekrem Bey 4, Ali bey 5'inci gelir. Ahmet Davutoğlu 6'ıncı gelir. Selahattin Bey 7'inci gelir. Ama 1'inci Meral abla gelir. 

İş adamlarından birini isterim. Çünkü işletmeyi yönetmeyi biliyorlar.

Muharrem Abiyi de isterim. Alternatif diyorsun ya yarın bir gün Allah korusun hükümet değişirse, bir şey olursa... 

Ekrem bey şimdi genç, tecrübesi az. Devlet yönetecek. Birkaç sene tecrübe edinirse baba gibi yapar bu işi. Basit işler değil bunlar. 

Bence Tayyip baba alır ama Meral hanım da çok az farkla alır yani. 1 milyon kişiyle falan arada o kadar fark kalır ama Tayyip baba alır. 

MÜZİKAL ANLAMDA DEĞERİNİZİN YETERİNCE BİLİNMEDİĞİNİ Mİ DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Ben ölünce beni çok arayacaklar bir espriydi. Şaka yaptım ama hakkaten arayacaklar. 3 nesil beni biliyor. 

"AŞK BU, KIZILÖTESİ, YARALI MÜZESİ, HAREKET EDEMEM" NE DEMEK? 

Ben şairim, müzik şairi. Ben bir benzetme yaptım. Aşk bu kızılötesi, bizim zamanımızda bluetooth yoktu. Benden çok uzakta manasında. Ben de yaralı müzesiyim. O kadar yaralıyım ki, bütün yaralıları bir yere toplamış say demişim. 

YENİDEN TELEVİZYON PROGRAMI YAPACAK MISINIZ?

Teklif gelmiyor. Çenem düşük diye. Çok konuşuyorum. Bir de mutlu ve zevzek olamıyorum. Ben bezmişim, beni böyle izleyen varsa otururum. Asabi bir format yaparım sadece. 

BİR VATANDAŞIN "ADAM DEĞİLSİN, AHMET KAYA'YA O HAREKETİ YAPMAYACAKTIN" DEMESİ SİZE NE HİSSETTİRDİ?

Bir kere adam çok haklı. Kendi açısından çok haklı. Sevdiği bir şarkıcıyı 1900lerde salaklığım yüzünden protesto etmiştim. O yaşta onu bilmeden yapmıştım. 

Millet olarak kinciyiz. Hasediz. Bir şey kafaya taktık mı unutmayız. Özür dilesek de unutulmaz. 

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'NİN FESHEDİLMESİ KARARI İLE İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

İstanbul sözleşmesini hiç okumadım. Ne yazdığını bile bilmiyorum. Ama kadınlarla ilgili bir şeymiş...

Kadını dövmeyi yasaklayıp kadını dövene suç veriyorsa süper. Bunda bir şey yok. Bütün maddeleri okuyacağım. 

LGBTİ İLE İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Onlar gibi bir sürü arkadaşım var benim. Bana 30 sene eş cinselsin deyip durdular. Bir de biseksüellik var. Herkesin istediği gibi hür yaşaması gerektiğini ama belli kıstaslar içinde. 

ŞARKILARINIZI Z KUŞAĞINA DİNLETME ÇABANIZ VAR MI?

Yeni kuşağı kazanmak istiyorum. Zira kazandım da dinliyorlar. Z kuşağı sağlıklı bir genç olamayacak. Bir kıza çiçek götürmeyi öğrenemeyecek. Bir kıza kur yapamayacak. Sözlü ve yazıyla hayat geçecek. Aşk ve sevgi de bitti. Bunlar için bitti. 

MEHMET ALİ ERBİL "YOKSA SERDAR GİBİ OLMUŞTUM" DERKEN NE KASTETTİ? KENDİSİNE KIRGIN MISINIZ?

Asla kırgın değilim. Haklı çünkü. var diyordum Buket. Adam haklı tutamadım parayı. Ona da acil şifalar diliyorum, kendime de... 

SİZ EBRU GÜNDEŞ'E AŞIK OLDUNUZ MU?

Ebru'ya hiçbir zaman aşık olmadım. O çocukluk arkadaşımdı. Eğer popun kralı olduysam Ebru'ya borçluyum. Kız kardeşim gibi 20 sene el ele yaşadık. 

Görüşmüyoruz, başında bir sürü dert vardı. Bende arkadaşım gibi olduğunu unutup ona destek olmadım. Geçmiş olsun bile demedim. Büyük ahlaksızlık yaptığım. İnsan düşmanına bile geçmiş olsun der. Aradım ama geç oldu. Konuşuyor ama işte... 

Eşinin tutuklanması önemli neden önemsiz olsun ki.. Bir hatası varsa girdiyse dostluğum bitsin ama suçsuzsa kapısında yatarım. Şimdi hala bilmiyorum adamın hatası nedir, bilmiyorum. Öğrenemiyorum da. 

MANKENLERLE GECE GEZMELERİNE ÇIKTIĞINIZ O KALABALIK ZAMANLARINIZI ÖZLÜYOR MUSUNUZ?

Hiç özlemiyorum. Parayla da tutmadım. Benim yüzüm zaten para. Meşhur olmak için geliyorlardı belki de. Çok kadınla gezdim. Dünyanın en güzel gençliğini yaşadım. 

HALA AKIL VE RUH SAĞLIĞINI ZORLAYAN BİR HAYATINIZ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?

Akıl sağlığım yok, ruh sağlığım da yok. Birçok kişinin de yok. Herkes ilaç kullanmalı bence. Buket abla mutlu olmak için elimizde sebep yoksa bizi mutlu edecek bir şey kullanmalıyız. 84 milyon insan birlikte yaşayamaz. Bu insanların sakinleşmesi lazım. Ben evinde bir şey olmayan birinin mutlu olmasını bekleyemem. Zenginlerin bu insanlara destek olması gerek. Gene o parayı kazanacağım, yeteneğim duruyor. O parayı yapıp zengin yapacağım herkesi. 

MS HASTALIĞI HAYATINIZI NASIL ETKİLİYOR? HASTALIĞINIZLA BARIŞIK MISINIZ?

Hastalık kötü, hastalık çok kötü. Fiziksel aktivitelerimi etkilemiyor, aşığım, beyin sağlığımı almadı. 

"BU ZAMANA KADAR KADINLAR MUTLU OLSUNLAR DİTE YAPTIĞIM ERKEKLİK YETER" NE DEMEK? 

Şimdi siz kadın milleti bizi hiç ezmediğiniz kadar ezdiniz bu son 20 senede. Bizi bitirdiniz. Artık erkek kadına jest mi yapayım, ona evlenme mi teklif edeyim, onun gönlünü nasıl alırım diyip içini yiyor. Biz salak erkekler de nasıl davranacağımızı bilmediğimiz için kadına abuk subuk yaklaşıyoruz. Osmanlı erkeği olalım demiyorum, modern olalım diyorum. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.