Hava Durumu

Siber dolandırıcıların yeni yöntemi: Vergi iadesi teklifi

Siber güvenlik uzmanları yılın ikinci çeyreğinde, tüm dünya genelinde vergi iadesi teklifi gibi görünen çok sayıda e-posta tespit etti.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2019 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2019 17:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Siber dolandırıcıların yeni yöntemi: Vergi iadesi teklifi

Siber suçlular kullanıcıların değerli bilgilerini çalmak veya bazı durumlarda tehlikeli casus yazılımlar kurmak için vergi iadesi teklifi gibi görünen spam e-postaları kullanıyor. 

Spam e-postalar ve kimlik avı amaçlı iletilerde genellikle kullanıcıları yasal görünen web sayfalarına yönlendiren bağlantılar yer alıyor. Dolandırıcılar tarafından hazırlanan bu sayfalar çeşitli kişisel bilgileri çalmak için kullanılıyor.

Bu e-postalar, alışılmış dolandırıcılık yöntemlerine göre daha etkili olmak için dönemsel olaylardan yararlanıyor. İnsanların bu tür dönemsel olaylar konusunda farkındalığı kalıcı tehditlere kıyasla daha düşük oluyor. 

Sahte ve geçici web sayfalarından yararlanan dolandırıcılar en etkili sosyal mühendislik yöntemlerinden birini kullanıyor. Kullanıcılara gerçek hayatlarındaki olaylarla ilişkin durumlarda harekete geçmeleri için kısıtlı süre veriliyor. Böylece kurbanlar rastgele kararlar vermeye itiliyor. 

"SPAM VE KİMLİK AVI FİLTRELERİNE SAHİP ÇÖZÜMLERİ KULLANIN"

Tespit edilen vergi iadesi dolandırıcılıklarında, süresi yakında dolacak vergi iadesi formları gönderildiği görüldü. Örneğin, dolandırıcılar İngiltere'nin önde gelen vergi hizmetleri kurumunu taklit ederek kurbanların bağlantıya tıklamasını ve ilgili formu hemen doldurmasını istedi.  

CRA'dan (Canada Revenue Agency) geliyor gibi görünen e-postalarda ise kurbanlara 24 saat süre tanındı, aksi takdirde vergi iadesinin mümkün olmayacağı söylendi. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.