Hava Durumu

Sibirya'dan Bursa'ya geliyor... Donacağız!

Yurt genelinde çarşamba gününden itibaren, fırtına, kuvvetli sağanak ve kar yağışı bekleniyor. İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesi için şiddetli rüzgar ve kar uyarısı yapıldı. Bursa'da ise perşembeden itibaren sıcaklıkların sert bir şekilde düşeceği ve kar yağışının etkili olacağı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2020 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2020 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sibirya'dan Bursa'ya geliyor... Donacağız!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye soğuk havanın etkisi altına giriyor.

Hava sıcaklıklarının çarşamba günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (10-15 derece) olmak üzere ülke genelinde azalacağı tahmin ediliyor.

Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetli rüzgar ve yağış bekleniyor

Yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Manisa, Denizli, Uşak, Ankara, Çankırı, Edirne, Kırklareli, Çanakkale'nin güneyi ve Balıkesir'in batısı ile sabah saatlerinde İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Kayseri, Yozgat ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Trabzon'un doğusu, Rize ve Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Rüzgarın; Marmara ile Kuzey Ege'de güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Rüzgarın; Marmara ile Kuzey Ege'de kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

AKOM'dan İstanbul için kar uyarısı 

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ise beklenen soğuk hava ile ilgili, şu açıklamayı yaptı:

''Çarşamba günü itibarıyla İstanbul başta olmak üzere yurdumuzun tamamına yakın bölümünde Sibirya kökenli soğuk ve yağışlı havaların etkili olacağı, hava sıcaklıklarının 8-12 derece birden azalarak, kar değerlerine gerileyeceği tahmin ediliyor.'' 

BURSA İÇİN 5 GÜNLÜK TAHMİN

Bursa'da yarın yağmur; perşembe, cuma, cumartesi günleri ise kar yağışının etkili olması tahmin ediliyor. Cumartesi günü sıcaklığın 1 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

BURSA VALİLİĞİ DE UYARDI

Hava sıcaklığında beklenen ani düşüşle ilgili bir açıklama da Bursa Valiliği'nden geldi.

Valilikten yapılan açıklama şöyle:

"Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, önce Balkanlardan, sonra Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı sistemlerle birlikte, 06.02.2020 Perşembe günü ilk saatlerden itibaren hissedilir derecede (10-15°C) azalarak önümüzdeki hafta başına kadar mevsim normallerinin altında seyretmesi beklenmektedir. 05.02.2020 Çarşamba günü; yağmur ve sağanak şeklinde görülecek yağışların, akşam saatlerinden itibaren ilimizde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların; 06.02.2020 Perşembe günü Bursa'nın kıyı kesimlerinde yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde ise kar yağışı şeklinde olacağı tahmin edilmektedir.

Güney ve Güneybatı (Kıble-Lodos) yönlerden esmekte olan rüzgarın, 04.02.2020 Salı günü akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak, 05.02.2020 Çarşamba günü geç saatlere kadar kuvvetli (40-60 km/sa.), zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde (70-100 Km/saat) eseceği, 06.02.2020 Perşembe günü ise rüzgarın kuzeyli yönlere dönerek etkisini kaybedeceği tahmin edilmektedir.

Kuvvetli lodos fırtınası nedeniyle, Salı ve Çarşamba günleri, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi meydana gelebilecek oluşması muhtemel riskler karşı ilgililerin ve vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.