Hava Durumu

Sigaraya zam geldi mi? İşte en ucuz sigara fiyatı

Gündemde sigara zammı ile ilgili detaylar araştırılıyor. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte sigaranın asgari maktu vergi tutarı artırıldı. Kararın yayımlanmasından sonra ise sigara fiyatları merak edilmeye başladı. Peki sigara zammı ne zaman? Yeni sigara fiyatları ne kadar oldu?

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2020 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2020 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sigaraya zam geldi mi? İşte en ucuz sigara fiyatı

Sigaraya zam mı geldi? sorusunun cevabı merak ediliyor. Sigaradan alınan asgari maktu vergi tutarı artırıldı.Konu ile ilgili karar ise Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu haberler sonrasında ise sigara zammı ne zaman? Yeni sigara fiyatları ne kadar oldu? soruları araştırılıyor.

SİGARAYA ZAM MI GELDİ?

Sigaradan alınan asgari maktu vergi tutarındaki artışa ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, sigaranın asgari maktu ÖTV tutarı, yüzde 17.18 artışla 0.3899 liradan 0.4569 liraya yükseltildi.

Karara göre, sigaranın vergi oranı yüzde 67, maktu vergi tutarı ise 0.4539 lira olarak korundu.

Kararla, bir paket sigaradan alınan maktu vergi tutarı 9 lira 13 kuruş oldu. Vergi tutarının artırılmasının ardından, KDV ve nispi vergiyle birlikte, yaklaşık 13.5 liradan ucuz sigara olmayacak. Kararın özellikle, düşük fiyat bantındaki markaları etkilemesi bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.