Hava Durumu

'Sıkıyönetim listesi'ndeki generallere tahliye

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, darbecilerin yayınladığı sözde atama listesinde isimleri bulunan 3 eski generalin tahliyesine karar verildi.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2017 19:45
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2017 19:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Sıkıyönetim listesi'ndeki generallere tahliye

Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, olay tarihinde tuğgeneral rütbesiyle Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Milli Mayın Faaliyet Merkezi Başkanlığı yapan Celalettin Çoban, aynı rütbe ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı yapan Murat Yaygın ve tuğamiral rütbesiyle MSB'de Genel Plan ve Prensipler Daire Başkanlığı yapan Ercan İnceoğlu ile sanık avukatları katıldı.

RIZAMIZ YOKTU SAVUNMASI

Duruşmada sanıklar, darbecilerin hazırladığı atama listelerinde isimlerinin bilgileri dışında habersiz bir şekilde yer aldığını, rızaları ve onaylarının bulunmadığını ve atandıkları görevlere de gitmediklerini ileri sürerek tahliyelerini istedi. Mahkeme heyeti, Cumhuriyet savcısının da talebi doğrultusunda, "suç vasfının değişme ihtimali ve tutuklulukta geçirdikleri süreyi" dikkate alarak sanıkların tahliyesine karar verdi.

ATAMA LİSTESİ NASILDI?

Darbeciler tarafından hazırlanan sözde atama listesinde sanıklardan Yaygın Devlet Personel Başkanlığı'na, Çoban Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı'na ve İnceoğlu da Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı'na atanmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.