Hava Durumu

'Sıkıysa at beni rezil ol' demişti, ihraç edildi...

'Türkçe ezan tartışmasıyla' gündeme gelen ve CHP lideri Kılıçdaroğlu için de sert sözler sarf eden CHP Ardahan milletvekili Öztürk Yılmaz, partiden ihraç edildi.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2018 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2018 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Sıkıysa at beni rezil ol' demişti, ihraç edildi...

TBMM CHP Grup Disiplin Kurulu'nun bugün yapılan toplantısında Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz ve Elazığ Milletvekili Gürsel Yılmaz ile ilgili disiplin dosyaları görüşüldü.

Toplantıda CHP Tüzüğü'nün 68 1-a,b ve d maddelerine aykırı eylemleri nedeniyle CHP Grup İç Yönetmeliği'nin 79. maddesi gereğince Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'a 'Gruptan Kesin Çıkarma' cezası verilmesine kesin olarak karar verildi.

Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un mazereti kabul edilerek, sözlü savunmasını 13 Aralık'ta yapmasına karar verildi.

YILMAZ'DAN İLK AÇIKLAMA

İhraç kararının ardından TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Yılmaz, "Beni partiden bu şekilde ihraç edenleri de millet ihraç edecek. Ben ihanetin her türlüsünü gördüm" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Katıldığı bir canlı yayın programında Türkçe ezan tartışmasını başlatan ve "izin almadan televizyon programına çıktığı" gerekçesiyle disipline sevk edilen CHP Ardahan milletvekili Öztürk Yılmaz, bu karara sert tepki göstermiş, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na "İstifa etmiyorum. Sıkıysa at beni rezil ol, kepaze ol. Partiyi yönetemiyorsun, defolup gideceksin" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.