Hava Durumu

Şimşek:Yanlış hatırlamışım

Bugün sabah saatlerinde katıldığı TV programında sarf ettiği "Yüzde 40 MTV zammı 2018'de yeni alınacak sıfır arabalar için geçerli" sözleri birden gündeme bomba gibi düşen Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, daha sonra bir düzeltmede bulunarak, zammın herkes için geçerli olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2017 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2017 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Şimşek:Yanlış hatırlamışım

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek bu sabah katıldığı canlı yayında gündeme dair soruları cevapladı. Geçtiğimiz günlerde zamlanan MTV hakkında konuşan Şimşek "MTV konusunda yanlış bilinen bir şey var. MTV, tamamen 2018'in başından itibaren alınacak sıfır araçlardan alınacak. Şu an aracı olanlar, normal şartlardaki artışlarla vergisini ödeyecek. Ticari taşıtları ilgilendirmiyor.2018 yılında satın alınacak ikinci el araçlarda MTV zammı söz konusu değil. Mevcut 21 milyon araç yüzde 40 vergiden etkilenmeyecek" ifadelerini kullanan Şimşek, daha sonra kanunu yanlış hatırladığını, düzenlemenin tüm araçları kapsadığını söyledi.

TÜRKİYE İSTİHDAMDA REKOR KIRACAK

Bu sene Türkiye'nin istihdamda rekor kıracağını belirten Şimşek,2017'de ekonominin 5.5 oranında  büyüyeceğini söyledi. Şimşek "Tabana yaygın bir şekilde, istihdam yaratan güçlü bir büyüme söz konusu. Geçen seneden bu yana seferberlik anlayışımızla her kesime destek verdik. Ekonomiyi desteklemek için tedbirler aldık. Savunmadaki harcamalar öngördüğümüzün çok ötesinde. Belediyelerdeki kesintiler ve bunun gibi nedenlerin etkisiyle bütçe açığı kadar borçlanabiliyoruz. Toplamda maksimum yüzde 10 ilave borçlanma yetkisi oluyor bu doğru ama olağanüstü bir dönem yaşıyoruz. Biz OVP'de bütün bu hususları dikkate aldık" ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.