Hava Durumu

Sınırda hareketli saatler! Bomba yüklü F-16'lar...

Afrin'e Zeytin Dalı Harekâtı'nın 42. gününde Raco operasyonunun başlamasıyla sınırda büyük hareketlilik var. Bomba yüklü F-16'lar havalandı, alçaktan uçan helikopterler sınırı geçti.

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2018 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2018 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sınırda hareketli saatler! Bomba yüklü F-16'lar...

Afrin'e Zeytin Dalı Harekâtı'nın 42. gününde Raco'ya girildi. Batı cephesindeki kritik beldeye bu sabah başlatılan operasyona Türk özel kuvvetler askerleri ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri katılıyor. Cepheden ilk zafer haberi saatler sonra geldi, Raco'nun kuzeyindeki Mesekanlı ve Mamalı köyleri YPG'li teröristlerden temizlendi. Güneydeki Atamanlı/Osmanlı köyü de aynı dakikalarda alındı.

ASKERLERİN ŞEHİT DÜŞTÜĞÜ TEPE DE ALINDI

İlerleme sırasında, dün sekiz askerin şehit düştüğü 1083 rakımlı tepe de ele geçirildi. Afrin bölgesine komşu olan Kilis'te öğleden sonra helikopter hareketliliği var. Kilis semalarında görülen ve alçak uçuş yaptığı gözlenen helikopter, sınır hattında bir süre dolaştıktan sonra Afrin kırsalına ilerledi.

SAVAŞ UÇAKLARI VURDU

Anadolu Ajansı ayrıca Türk savaş uçaklarının bu sabah saatlerinde terör mevzilerine hava harekâtı düzenlediğini bildiriyor. Bombalanan alanlardan yükselen duman, Hatay sınır hattından da görüldü.

YILDIRIM: AFRİN'LE SINIRLI DEĞİL

Başbakan Binali Yıldırım, bugün yaptığı açıklamada "Uluslarararası hukuktan ve meşru haklarımızdan kaynaklanan bu harekât, sonuna kadar devam edecek. Burada herhangi bir gün herhangi bir miat söz konusu değildir. Miat ve süre ancak ve ancak terör örgütünün tam anlamıyla yok edilmesi ve etkisiz hale getirilmesine bağlıdır. Bu harekâtı Afrin'le sınırlı olarak düşünmemiz de söz konusu değildir" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.