Hava Durumu

Siri'ye soru sorarken dikkat edin! Küfür ediyor

Hemen herkesin kullandığı Apple'ın sanal asistanı Siri'nin, oluşan bir hatadan dolayı kullanıcılarının annesine küfür ettiği ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2018 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2018 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Siri'ye soru sorarken dikkat edin! Küfür ediyor

Hayatımızın her anında karşımıza çıkan sanal asistanlar zaman zaman ilginç ya da komik olaylara sebep olabiliyor. Bunlardan biri Apple cephesinden geldi. Apple'ın iPhone ve benzeri cihazlarında kullandığı sesli asistan Siri, bir hatadan dolayı kullanıcısına küfür ediyor.

iPhone X kullanarak yapılan paylaşımda Siri'ye 'Mother' yani 'Anne' kelimesinin anlamını soruyor. Siri kelimenin temel anlamını açıkladıktan sonra 'Yan anlamını öğrenmek ister misiniz?' diye soruyor. Siri, İngilizce olarak geçen konuşmada yan anlam olarak yaygın bir kelime kullanıyor.

"Bir isim olarak 'motherf.cker', Kuzey Amerika'da yaygın argo sözcüğü" şeklinde yanıt veren Siri, ikincil anlamı ise küfür şeklinde yanıtlıyor. Herhangi bir sansür veya kısıtlama olmadan küfürlü cevabı veren Siri, sosyal medyada tepkilerin oluşmasına neden oldu.

Öte yandan konuyla ilgili bir paylaşım da yapan kullanıcı Siri'nin nasıl küfür ettiğini de gözler önüne serdi:

Daha önce 2015 yılında da benzeri bir durum olmuş, tepkilerden dolayı Apple kısa bir süre sonra Siri'ye müdahale ederek bu durumu düzeltmişti. Siri'nin küfürlü konuşmasına sebep olarak Oxford sözlüğünü baz alması da gösteriliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.