Hava Durumu

Sivilce tedavisi sürecinde nelere dikkat etmeliyiz?

Sivilceleri her ne kadar ergenlikle bağdaştırıyor olsak da, aslında hayatımızın her döneminde sivilcelerle karşılaşmamız mümkün. Sivilcelerin tedavisini 'nasıl olsa geçer' düşüncesiyle ertelemek pek de doğru bir davranış değil. Ancak akne tedavisi sırasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Aksi halde cilt daha da kötüleşebilir.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2021 19:40
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2021 19:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sivilce tedavisi sürecinde nelere dikkat etmeliyiz?

Sivilceler hayatımızın her döneminde karşımıza çıkan can sıkıcı cilt problemi olmasının yanı sıra sağlığımız hakkında da endişelenmemiz gerektiğinin bir işareti. Bu nedenle akne problemini geçiştirmemeli ve derhal bir dermatoloğa görünerek sivilce tedavisine başlamalıyız. Ancak sivilce tedavisi sırasında dikkat etmemiz gereken bazı noktalar var...

SİVİLCE TEDAVİSİ SÜRECİNDE BUNLARA DİKKAT!

Sivilce tedavisi genellikle 4-6 haftalık bir süreç gerektiriyor. Bu süreçte sivilcelerin daha da çoğalmasına neden olan faktörlerden uzak durmalıyız. Sivilce yapan gıdaları hayatımızdan çıkarmalıyız.

Stres de sivilceye neden olan bir faktördür. Bu nedenle özellikle sivilce tedavisi döneminde stresinizi en az seviyede tutmaya özen gösterin.

Asla sivilcelerinizle oynamayın! Onları patlatmak iyileşmelerini hızlandırmaz.

Alkol çoğu zaman sivilceyi tetikler. Özellikle akne tedaviniz için hap kullanmaya başladıysanız, alkolden uzak durmanızda fayda var.

Sivilce kremleri cildi kurutan bir etkiye sahiptir. Bu nedenle doktorunuzun önerdiği bir nemlendirici kremle cildinizi nemlendirmeyi unutmayın.

Sivilce tedavisi sürecinde doktorunuzun önerisi olmadan hiçbir bakım ürününü kullanmayın.

Makyaj ürünlerini tedavi süreci boyunca dermatoloğunuzun bilgisi dahilinde kullanın.

Güneş kremi kullanmayı ihmal etmeyin. Sivilce tedavisinde bazı ciltler hassaslaşabileceğinden güneş yanıklarının oluşmaması ise yüksek faktörlü bir güneş kremi edinin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.