Hava Durumu

Skandal ifadeleri, MHP İl Başkanı'nı koltuğundan etti!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, partisinin Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan'ın yaptığı basın açıklamasında kullandığı ifadeler nedeniyle görevinden alındığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2019 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2019 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Skandal ifadeleri, MHP İl Başkanı'nı koltuğundan etti!

Geçtiğimiz günlerde MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan, İYİ Partili İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya'yı eleştirirken "Asker karısı gibi ağlıyor" ifadesini kullanmıştı. Pehlivan'ın bu sözleri kamuoyunda tepkiye yol açarken, MHP Genel Merkezi'nden konuya ilişkin açıklama geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın yaptığı açıklamada, MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan'ın görevden alındığını duyurdu.

Pehlivan'ın görevden alındığını duyuran MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, "MHP Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan yapmış olduğu basın açıklaması sırasında kullanmış olduğu ifadeler sonucu halkımızı ve toplumumuzun farklı kesimlerini rahatsız eden sözleri nedeniyle il başkanlığı görevinden alınmıştır." şeklinde konuştu.

"ASKER KARISI GİBİ AĞLIYOR"

İYİ Parti İncirliova Belediye Başkanı Kara'ya yönelik "Maşallah asker karısı gibi ağlıyor" ifadeleri sebebiyle görevinden alınan Pehlivan, "Kendisinin seçimlerde bir takım açıklamaları vardı. 'Satmayacağız, sattırmayacağız, yok satıldı, o oldu, bu oldu' gibi konuşuyor. Geldiği günden beri maşallah asker karısı gibi ağlıyor. Devamlı bir serzeniş içerisinde" ifadelerini kullanmıştı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞMIŞTI

MHP'li başkanın kullandığı skandal ifadelere sosyal medyada tepki yağmıştı. Bir sosyal medya kullanıcısı, "Bu ülkede kadın olmak harbi zor be! Asker eşi olsan bile laf yiyorsun. Burak Pehlivan, ya çıkıp özür dileyin ya da edebinizle istifa edin" diyerek çok sert tepki göstermişti.

PEHLİVAN: ÖZÜR DİLİYORUM

Pehlivan, yaptığı yazılı açıklamada; "Yerel seçimler sonrası, seçim sürecinde siyasi olarak yaşananları bir kenara bırakıp, Aydın Kentimizin, ilçelerimizin çağdaş ve kaliteli hizmetler alması konusunda yoğun çalışma içine girdik. Konularında yetkin meclis üyelerimiz, meclis çalışmalarında hemşehrilerimizin hakkını koruyucu, imkanların verimli kullanılmasına yönelik çalışmalar yürütmekteler. İncirliova ilçemizde de aynı ilkeler ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Ancak sayın belediye başkanının meclis çalışmaları sırasında, meclis gurubumuza karşı ortaya koyduğu; demokratik yönetimden uzak yaklaşımı anlamak mümkün değildir.

Sürekli mazeret arayan, proje temelsiz, hedef analizi olmayan, günü kurtarmaya yönelik yaklaşımlar karşısında doğruyu ve hakkı savunan bizler, konu hakkında değerli basınımız aracılığı ile kıymetli hemşehrilerimizi bilgilendirmek amacıyla yaptığımız konuşma içerisinde yöremizde, sürekli sızlanan ve ağlayanlar için kullanılan bir tabiri 'sızlanmayı bırak, hizmet üretmeye bak' anlamında söyledim. Söyleniş ve ifade şekli bakımından, yanlış anlaşılmış olmaktan, bu söz ile istemeden, kahraman ordumuzun yiğitlerimizin değerli eşlerini istemeden incitmiş olmaktan son derece üzgünüm, yiğitlerimizin değerli eşlerinden, şehitlerimizin emaneti değerli hanımefendilerden, asker kızı olan eşimden ve asker eşi kayınvalidemden özür diliyorum.

Konuşmam hakkında bizzat arayarak, hedefimin ve sözlerimin manasının doğru anladıklarını ifade eden kıymetli asker eşi hanımefendilere teşekkür ediyorum. Milliyetçi Ülkücü Hareketin her mensubunun milli meselelerde yüksek hassasiyeti Türk Milleti tarafından bilinmektedir. Asker eşleri her Türk'ün namusudur, en değerli emanetidir" ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.