Hava Durumu

Soğan suyu mucizesi: Saç dökülmesini tedavi ediyor!

Saç dökülmesi sorunu birçok şekilde meydana gelebilir ve tedavi seçenekleri de oldukça fazladır. Bölgesel dökülmelere karşı bir tedavi arıyorsanız, soğan suyu kürü tam size göre! Yapılan yeni bir araştırma, günde 2 kez 2 hafta boyunca uygulanan soğan suyunun yeniden saç çıkardığını gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2021 18:46
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2021 18:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Soğan suyu mucizesi: Saç dökülmesini tedavi ediyor!

Saç dökülmesini tedavi etmek için öncelikle sorunun köküne odaklanmak gerekiyor. Saç dökülmesi tedavisi hakkında yapılan araştırmalar giderek geniş bir alana yayılıyor ve doğal tedavilere de bu konuda şans vermek gerekiyor. Yapılan son araştırma saç dökülmesi türü olan alopesi areata için soğan suyu tedavisinin gözle görünür sonuçlar ortaya çıkardığını gösterdi.

Alopesi areata, bağışıklık sistemimizde meydana gelen sorunlar sonucu ortaya çıkar. Amerikan Dermatoloji Derneği'ne (AAD) göre, 'alopesi areata'nın ilk belirtisi genellikle saçlarda meydana gelen bölgesel ya da yuvarlar dökülmelerdir.

Journal of Dermatology dergisinde yayınlanan araştırmaya göre soğan suyu saçlardaki bölgesel dökülmeleri tedavi edebilir. Yapılan çalışmada, alopesi areata tedavisinde ham soğan suyu topikal olarak sorunlu bölgeye olan etkisi incelendi.

Araştırmada musluk suyu ve soğan suyu karşılaştırılması yapıldı ve denekler 2 gruba ayrıldı.

İlk gruptaki 16 erkek ve 7 kadından oluşan 23 hastaya soğan suyu, ikinci gruptaki 8 erkek 7 kadından oluşan 15 hastaya ise musluk suyu uygulandı.

İki gruba tedaviyi iki ay boyunca günde iki kez uygulandı.

2 haftanın ardından soğan suyu ile tedavi edilen kişilerde saçların yeniden çıkmaya başladığı görüldü.

ERKEKLERDE DAHA ETKİLİ

Dört haftanın sonunda 17 hastada yeniden saç çıktığı, 6 hafta sonra ise 20 hastada yeniden saç çıktığı gözlendi. Erkeklerde kadınlara oranla daha fazla saç çıktı.

Musluk suyu tedavisinde ise 8 haftanın sonunda sadece 2 hastada saç uzaması görüldü.

Kaynak: Posta

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.