Hava Durumu

Soğanlı'da hayat başlıyor

Bursa'da bölgesel bazda yürütülen en başarılı kentsel dönüşüm projelerinden olan 'Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hayat başlıyor. Hak sahiplerine tapuların dağıtılmaya başlandığı bildirilirken, peyzaj çalışmaları da bitmek üzere.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2017 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2017 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Soğanlı'da hayat başlıyor

Soğanlı kentsel dönüşüm projesinde çevre düzenlemeleri sona geldi. Dönüşüm bölgesine vatandaşlardan her geçen gün ilgi artarken, hak sahiplerine de tapuları teslim ediliyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, 4 etap olarak hayata geçirilen ve toplam bin 769 konut ile 202 ticaret merkezinin yer aldığı projenin çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarını yerinde inceledi.

Belediye başkan yardımcıları ve ilgili birimlerin müdürleriyle birlikte bölgede incelemelerde bulunan Başkan Dündar, "Soğanlı'da sadece Bursa için değil, Türkiye için bir model ortaya koyduk. Proje kapsamında iki bina arasını 100 metre hesaplayarak daha yaşanabilir, modern bir şehir olarak ortaya çıkardık. Cumhurbaşkanımızın yapılaşmada ideal olarak gösterdiği zemin artı 5 kat yapılaşma modelini burada hayata geçirdik. Yeşil alan, sosyal donatı alanları, pazar alanı, 800 araçlık açık, 3 bin 200 araçlık kapalı otoparkı ile geniş caddeleri ve sokaklarıyla yaşanabilir şehir idealini ortaya koyduk. Belediyemizin asıl yapacağı hizmetler, yeşil alan düzenlemesi, çevre düzenlemesi ve yolların açılmasıdır. Park Bahçeler ve Fen İşleri müdürlüklerimiz, çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.