Hava Durumu

Şöhreti dilden dile dolaşıyor: Sarımsağın saça faydaları!

Sarımsağın vücuda olan faydaları yıllardır dilden dile dolaşıyor. Peki sarımsağın saçlara ve cilde de faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Sarımsak, saç dökülmesinden saç uzamasına ve saç sağlığının iyileştirilmesine kadar birçok konuda kadın ve erkeklerin kurtarıcısı oluyor. Peki sarımsağın saça faydaları neler? Sarımsak saça nasıl uygulanır? Saç çıkaran sarımsak kürü nasıl yapılır? İşte bilmeniz gerekenler...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2021 19:48
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2021 19:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Şöhreti dilden dile dolaşıyor: Sarımsağın saça faydaları!

Doğal bir antibiyotik olan sarımsağın faydalarını saymakla bitiremeyiz. Kalp sağlığı ve kardiyovasküler sistem için son derece şifalı olan sarımsak, kokusu nedeniyle çok tercih edilmese de yapılan araştırmalar saç dökülmesini önlemede, saç köklerinin güçlenmesinde ve saç kalitesinin iyileştirilmesinde sarımsağın büyük rol oynadığını söylüyor.

Saç dökülmesinden, cansız saçlardan muzdaripseniz, saçınıza sarımsak uygulayabilirsiniz.

SAÇIN UZAMASINI SAĞLIYOR

Sarımsaktaki vitamin ve mineraller saç sağlığı için oldukça önemlidir. Bol miktarda kalsiyum barındıran sarımsak, saçın uzamasında oldukça etkilidir. Ayrıca sülfür içeren sarımsak, bu sayede saç için gerekli olan keratinin üretilmesini de sağlar.

Selenyum ise E vitamini ile birlikte çalışarak saç sağlığını iyileştirir. E vitamini eksikliği yaşayan kişilerde genellikle saç dökülmesi, saç kuruluğu ya da matlığı görülür. Sarımsak tüm bu sorunları ortadan kaldırabilir.

Ayrıca B6, B1 ve C vitamini kaynağı olan sarımsak saçların kırılmasını önler ve kolajen üretimini artırır. B6 vitamini eksikliğinde saçlarda dökülme görülebilir.

Saç dökülmesi birçok sebepten hem kadınlarda hem de erkeklerde meydana gelebilir. Sarsımsak saç dökülmesine iyi gelir.

Dökülmenin olduğu bölgeye uygulayacağınız sarımsak kürü saçların yeniden çıkmasına yardımcı olabilir. Sarımsaktaki selenyum ve sülfür sayesinde saçlar yapısal olarak güçlenebilir.

Sarımsakta bulunan alisin maddesi, saç derisine iyi geliyor ve kepeği önlüyor.

SARIMSAK SAÇA NASIL UYGULANIR?

Sarımsaklı şampuanları, eczane ve kozmetik marketlerde bulmak mümkün. Şampuanın haricinde gündelik kullandığının şampuanınıza sarımsak suyu ya da özü ekleyerek kendi şampuanınızı hazırlayabilirsiniz.

Sarımsak direkt olarak da saça uygulanabilir. Bunun için 3-4 diş sarımsağı iyice ezin ve dökülmenin olduğu bölgeye sürün. 1 saat bekleyin ardından zeytinyağı ile aynı bölgeye masaj yapın. Başınızı boneye sarın ve 1 gece bekleyin.

Sabah normal şampuanla saçlarınızı yıkayın.

SAÇ KÖKLERİNİ GÜÇLENDİREN VE SAÇ ÇIKARAN SARIMSAK KÜRÜ

Malzemeler:

1 adet küçük soğan 3 diş sarımsak 1 tarçın çubuğu 2 su bardağı su

Nasıl yapılır?

Malzemeleri 2 bardak suda 15 dakika kaynatın. Ardından soğumaya bırakın ve sonra süzün. Sıvıyı saçınıza dökün ve 15 dakika bekletin. Ilık suyla saçınızı durulayın.

Bir hafta boyunca her gün tekrarlayın.

Kaynak: Posta

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.