Hava Durumu

Şoke eden açıklama: 'Fransa'daki protestolarda Rusya'nın parmağı var'

Ukrayna Güvenlik Konseyi (SBU), Fransa'da 'Sarı Yelekliler'in başlattığı protestoların organizasyonunda Rus istihbaratının eli olduğunu iddia etti. SBU, Rus istihbaratının Paris'teki olayların benzerleri için Belçika, Almanya, İspanya, Bulgaristan ve diğer Avrupa ülkelerinde hazırlık yaptığını da öne sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2018 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2018 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Şoke eden açıklama: 'Fransa'daki protestolarda Rusya'nın parmağı var'

Ukrayna Güvenlik Konseyi'nden (SBU) Fransa'da 'Sarı Yelekliler'in başlattığı protestolarla ilgili çok çarpıcı bir açıklama geldi. Facebook sayfasından bir açıklama yayınlayan SBU, Fransa'daki hükümet karşıtlarının Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) ve Rus Askeri İstihbaratı'nın (GRU) talimatlarıyla hareket ettiğini öne sürdü.

SBU, Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlık ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti bayrağı taşıyan iki sarı yeleklinin yer aldığı Paris'te çekilmiş bir fotoğrafı iddiasının kanıtı olarak savundu.

Açıklamada sözlerine yer verilen SBU Başkanı Vasiliy Gritsak, "Uluslararası sınırlar, Rus hibrit saldırganlığı için engel değil. Avrupa'yı tehdit olarak gören Kremlin, kirli metotlarla Avrupa'nın istikrarını bozuyor" ifadelerini kullandı.

SBU, Rus istihbaratının Paris'teki olayların benzerleri için Belçika, Almanya, İspanya, Bulgaristan ve diğer Avrupa ülkelerinde hazırlık yaptığını da öne sürdü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.