Hava Durumu

Son dakika! Elektrik zamlarıyla ilgili önemli açıklama

Elektrik fiyatlarına önümüzdeki 3 ay zam yapılmayacak. Ayrıca Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, doğal gaza yapılan indirimi Twitter hesabından duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2020 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2020 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Son dakika! Elektrik zamlarıyla ilgili önemli açıklama

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, yaptığı açıklamada, bugünkü kurul toplantısında nisan-haziran dönemine ilişkin elektrik tarifelerinin belirlendiğini kaydetti.

"Bu kapsamda, yılın ikinci çeyreğinde elektrik fiyatlarında herhangi bir fiyat artışı söz konusu değildir." ifadesini kullanan, Yılmaz, koronavirüsle (Kovid-19) mücadele sürecinde elektrik ve doğal gazda kesinti yapılmaması konusunda sektörün üzerine düşen fedakarlığı yapması gerektiğini vurguladı.

Öte yandan doğal gazdan elektrik üreten santrallere satılan gazın fiyatında ise yüzde 12.5 indirim uygulandı ve böylece bin metreküp gazın fiyatı 1400 lira oldu. Sanayi ve ticarethane abonelerine de yüzde 9.8 indirim yapıldı ve bin metreküp gazın fiyatı 1400 lira olarak belirlendi.

Konutta indirim yok

2020 Yılı Temmuz Ayı Doğal Gaz Toptan Satış Fiyat Tarifesi'ne göre, konutlarda kullanılan doğalgazın fiyatında değişikliğe gidilmedi.

Konuyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Twitter hesabından bir paylaşım yaptı.

Dönmez paylaşımında "BOTAŞ'tan sanayicimizin kullandığı doğalgaza indirim hayırlı olsun. Yeni normalde sanayimizin çarkları daha hızlı dönecek, ekonomik toparlanmamız hız kazanacak. Doğalgaz maliyetlerindeki yüzde 9.7 ila yüzde 12.5 arası düşüş, üretim ve istihdama pozitif yansıyacak" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.