Hava Durumu

Normalleşmede ilk adım! Sağlıkçılara getirilen izin yasağı kaldırıldı!

Sağlık Bakanlığı tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında sağlıkçılara yönelik getirilen izin, emeklilik işlemleri gibi kısıtlamalar kaldırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2021 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2021 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Normalleşmede ilk adım! Sağlıkçılara getirilen izin yasağı kaldırıldı!

Sağlık Bakanlığı'nca, koronavirüs pandemisi dolayısıyla sağlık çalışanlarına yönelik olarak, izin ve emeklilik işlemleri kısıtlaması getirilmişti. 

Sağlık çalışanlarına yönelik, yıllık izin, ücretsiz izin, şua izni ve emeklilik işlemleri yasağını kaldıran yazı, personel işlemleri başlığıyla Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlandı.

Yayımlanan yeni düzenlemeye göre yıllık izin ve aylıksız izinler amirlerin uygun bulacağı zamanlarda kullandırılacak. Başka kurumlara geçişe ise iki istisna dışında muvafakat verilmeyecektir.

Sağlık Bakanlığı'nca, koronavirüs pandemisi dolayısıyla sağlık çalışanlarına yönelik olarak, izin ve emeklilik işlemleri kısıtlaması getirilmişti.

Bakanlık tarafından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

Bilindiğü üzere: Dünya Saglık Orgüt tarafından, pandemi olarak kabul edilen COVID-19 salgını ile mücadelenin kesintisiz, etkin, yayılımının önlenmesi ve salgınla mücadelede görev yapan personeli olası riske karşı koruyabilmek amacıyla, başta Cumhurbaşkanlığımız olmak Üzere butun Kamu Kurum ve kuruluşlarınca alınması gereken tedbirlere yönelik olarak birtakım düzenlemeler yapılmış ve uygulamaya konulmuştur.

Bu minvalde; Bakanlık Makamının 27/10/2020 tarihli ve 3137 sayılı olurları ile yürürlüğe konulan genel yazımızla, Bakanligimiz merkez ve taşra teşkilatında görevli personele yönelik olarak yıllık izin, istifa, emeklilik, muvafakat vb. gibi alanlarda bazı düzenlemeler yapılarak uygulamaya konulmuştur.

Gelinen süreçte; sahada büyük bir özveri ile görev yapmakta olan personelimizin talepleri de göz önüne alınarak aşağıdaki düzenlemelerin yapılması ihtiyacı hasıl olmuştur.

Bu çerçevede personelin;

1. Yıllık izin talepleri, kamu saglik hizmetini aksatmayacak şekilde; Bakanlık merkez teşkilatında birim amirlerince, Bakanlıgın ilgili ve baglı kuruluşlarında, kuruluşun en üst amirince, illerde Il Saglık Müdüro, ilçelerde, Il Saglık Müdürü ile istişare etmek suretiyle ilçe Saglik Müdürü/Toplum Sagligi Merkezi Başkanı ve saglık tesislerinde ise Başhekimliklerce degerlendirilerek personele izin verilmesi cihetine gidilecektir.

2- Mevzuatta yerini bulan her türlo Ücretsiz izin, talepleri halinde kamu sağlık hizmetini aksatmayacak şekilde personele kullandınlacaktır.

3-657 sayılı Kanunun 103. maddesinin son fikrasına göre radyoaktif işınlarla çalışan personele verilmekle yüküml olunan bir aylık saglik izni (sua) kurum amirlerinin uygun görecekleri zamanlarda kullandınlacaktır.

4- Sağlık Tesislerinde görev yapmakta iken, başka kamu kurum ve kuruluşlarına atama talep edip de ataması yapılan personelin, ayrılışı yapılmayacak olup başka kamu kurum ve kuruluşlarına atanma talep eden personele bu süreçte muvafakat verilmeme uygulamasına devam olunacaktır. Ancak, özel/vakıf da dahil Universitelerin öğretim üyesi kadrolarına atanacak personel ile kamu kurum ve kuruluşlarının idareci pozisyonuna atanacak personele muvafakat verilmesi cihetine gidilecektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.