Hava Durumu

Son dakika... Tokyo Olimpiyat Oyunları seyircisiz yapılacak

Tokyo Olimpiyatlar Bakanı Tamayo Marukawa, 2020 Tokyo Olimpiyatları seyircisiz olarak düzenleneceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2021 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2021 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Son dakika... Tokyo Olimpiyat Oyunları seyircisiz yapılacak

Japonya Başbakanı Suga Yoşihide, koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle başkent Tokyo'da ağustos sonuna kadar olağanüstü hal (OHAL) uygulanacağını açıkladı. Bu kapsamda, Tokyo 2020 Olimpiyatları da seyircisiz gerçekleşecek.
  

Başbakan Suga, düzenlediği basın toplantısında, Kovid-19 ile mücadele kapsamında 22 Ağustos'a dek OHAL uygulanacağını bildirdi.

Söz konusu kararı, hükümete bağlı Kovid-19 Danışman Heyeti'nin tavsiyesi üzerine aldıklarını belirten Suga, OHAL bölgelerindeki vaka seyrinde düşüş hedeflendiğini söyledi.

Kovid-19 Tedbirlerinden Sorumlu Kabine Üyesi Nişimura Yasutoşi, düzenlediği basın toplantısında, "Aşılamanın yaygınlaştırılmasına kadar yaz mevsimi ve festivallerinde insan trafiğinin yavaşlatılmasını hedefliyoruz." dedi.

OHAL, son 24 saatte yeni vaka sayısının 896 olarak açıklanmasının ardından geldi. Bu rakam, ülkede mayıs ayından beri görülen en yüksek yeni vaka sayısı.  

Uygulama çerçevesinde restoran ve barların alkol satışı yasaklanacak ve bu işletmelerin 20.00'a kadar açık kalmalarına izin verilecek.

Bu kararla, 2020 başından bu yana Tokyo'da 4'üncü kez OHAL uygulaması yürürlüğe girmiş olacak.

Hashimoto: Bilet alanlardan özür dilerim

Japonya Olimpiyat Bakanı Tamayo Marukawa, organizatörlerin oyunların seyircisiz düzenlenmesi konusunda anlaştığını söyledi. 

Tokyo 2020 Olimpiyatları Başkanı Hashimoto ise etkinliğin sınırlı bir çerçevede gerçekleşeceğini belirterek "Bilet alan kişilerden özür dilerim" açıklaması yaptı. 

Daha önce 24 Temmuz-9 Ağustos 2020'de yapılması planlanan ve salgın nedeniyle ertelenen Olimpiyat Oyunları'nın 23 Temmuz-8 Ağustos'ta düzenlenmesi kararlaştırılmıştı. 

Japonya'da 810 binden fazla vaka bulunurken, 14 bin 900 kişi de koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.