Hava Durumu

Son dakika... Ümit Özdağ, İYİ Parti'den ihraç edildi

Son dakika haberine göre, İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, İYİ Parti Disiplin Kurulu tarafından oy birliğiyle partisinden ihraç edildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2020 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2020 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Son dakika... Ümit Özdağ, İYİ Parti'den ihraç edildi

Ümit Özdağ'ın ihraç kararı oy birliği ile alındı. İYİ Parti Disiplin Kurulu toplantısı 4 buçuk saatten fazla sürdü. Toplantının ardından yazılı açıklama yapıldı.

"MAHKEMEYE BAŞVURACAK"

Gazeteci ve eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş, Özdağ'ın ihraç gerekçesini aykırı bulduğu için mahkemeye başvuracağını duyurdu. 

Özdağ ile konuştuğunu belirten Yarkadaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Özdağ, ihraç gerekçesini hukuka aykırı bulduğu için mahkemeye götüreceğini ve tüm delilleri de mahkemeye sunacağını söyledi. Özdağ, kesinlikle bir parti kurmayacağını, Abdulkadir Selvi'nin doğru yazmadığını da ekledi." ifadesini kullandı. 

Ne olmuştu?

İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu için "FETÖ'cü" imasında bulunduğu gerekçesiyle parti teşkilatlarının talebi doğrultusunda disipline sevkedilmişti.

Özdağ son olarak İyi Parti yönetimini, "HDP ile gizli anayasa görüşmeleri yürütmekle" suçlamış, ayrıca AK Parti ile İyi Parti arasında da bir süredir gizli yeni anayasa çalışması olduğunu savunmuştu. Genel Başkan Meral Akşener her iki iddiayı da yalanlamıştı. AK Parti'li isimler de görüşme iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirmişti.

İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu için "FETÖ'cü" imasında bulunduğu gerekçesiyle parti teşkilatlarının talebi doğrultusunda disipline sevk edilen İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın partiden ihraç edildiğini açıkladı. Kararın oy birliğiyle alındığı belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.