Hava Durumu

Son timsah Fenrandez

Teknik Direktör Paul Le Guen'in roporu doğrultusunda transfere yön veren Bursaspor Arjantinli Fernandez ile prensip anlaşmasına vardı.

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2017 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2017 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Son timsah Fenrandez

Ali ŞAHİN

Bu sezon iddialı bir kadro kurmak isteyen Bursaspor transfer çalışmalarını da Fransız teknik direktör Paul Le Guen'in raporu doğrultusunda sürdürüyor. Geçen sezona göre daha yarışmacı bir kadro kurmak adına ilk olarak Barış Yardımcı'ya imza attıran Yeşil Beyazlılar, ardından da stoper için Titi ve Cabaco'yu transfer ettiğini açıklamıştı.

ONAY GELDİ

Bursaspor başkanı Ali Ay bir Arjantinli ile görüşme halinde olduklarını belirtmişti. Kulüp yetkililerinden edinilen bilgiye göre o ismin de Arjantinli orta saha oyuncusu Guillermo Matias Fernandez olduğu anlaşıldı. Arjantinli futbolcu ile prensipte anlaşan Bursaspor'un oyuncuya resmi imzayı attırmak için de Le Guen'den onay aldığı öğrenildi.

CRUZ'LA 2 SEZON

Yeşil Beyazlı yönetimin scouting ekibinin önerisiyle temasa geçtiği 25 yaşındaki Arjantinli orta saha oyuncusu  8 ve 10 numara pozisyonunda oynayabiliyor. Forma giydiği Arjantin'in Godoy Cruz takımıyla 2 sezonda çıktığı 54 resmi maçta rakip fileleri 5 kez havalandıran genç isim, bu mücadelelerin 45'inde de sahaya ilk 11'de çıktı. Genç oyuncunun birkaç gün içerisinde transferin resmiyet kazanması bekleniyor.

BOCA'DA YETİŞTİ

Kulübüyle 2019 yılına kadar sözleşmesi olan 25 yaşındaki oyunca Avrupa'da daha önce hiç oynamadı. Futbol yaşantısına altyapısından yetiştiği Boca Juniors'ta başlayan Fernandez Rosario ve Rafaela takımlarına kiralandı. 2015'ta Godoy Cruz'a kiralanan oyuncu 1 yıl sonra da 800 bin avro bedelle Mavi Beyazlı ekip tarafından satın alındı.

YENİ BİR DÖNEM İÇİN

Geçen sezon 21 maça çıkan oyuncu takımı adına 3 gol kaydederken 1 de asist yaptı. Güncel piyasa değeri 1,2 milyon avro olan oyuncunun kariyerinde yeni bir döneme girmek adına Avrupa'ya gelmeye sıcak baktığı da gelen bilgiler arasında.

JORQUERA GİDİYOR

Öte yandan Bursaspor kadrosundaki fazla oyuncu sayısı sebebiyle futbolculara gelen teklifleri de değerlendirmeye aldı. Oyuncular arasında en ciddi teklifi Şilili Jorquera'nın aldığı, Teknik Direktör Le Guen'in de 29 yaşındaki oyuncuyu gelecek sezon kadroda düşünmediği öğrenildi. ABD 1. Ligi MSL ekiplerinden Salt Lake'in oyuncu için 800 bin dolarlık teklif gönderdiği ve transfer konusunda anlaşma sağlandığı öğrenildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.