Hava Durumu

'Son topa kadar maç bitmiyor'

TOFAŞ'ın Zenit deplasmanında son 20 saniyeye önde girmesine karşın maçı 84-82 kaybettiği maçı değerlendiren Baş antrenör Orhun Ene "Son topa kadar maç bitmiyor. İyi oyunumuzun sonunu getiremediğimiz için üzgünüz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2017 17:49
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2017 17:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Son topa kadar maç bitmiyor'

7Days Eurocup'taki 5. maçında çıktığı Zenit St. Petersburg deplasmanından 84-82 mağlup ayrılan TOFAŞ'ta Başantrenör Orhun Ene ve oyuncular Sammy Mejia ile Ivan Paunic karşılaşmanın ardından açıklama yaptı. Rusya deplasmanında oyunun genelinde kontrolü ellerinde tuttuklarını ve bir ara farkı 15 sayıya kadar çıkardıklarını belirten Orhun Ene, sonunu getiremedikleri için üzgün olduklarını söyledi.

'2 SEBEP VAR'

Maçı kaybetmelerinin 2 sebebi olduğunu dile getiren Ene, "Birincisi top kayıpları, ikincisi de rakibe verdiğimiz hücum ribauntları. Eğer Zenit gibi bir takıma 22 tane hücum ribaundu verirseniz, fark yaratamazsınız. Oyunun genelinde hücumda ve savunmada kalitemizi gösterdik ve akıllıca oynadık. Bundan memnunum. Ancak son topa kadar maç bitmiyor. Bu oyunumuzun sonunu getiremediğimiz için üzgünüz" diye konuştu.

 

'BASİT HATALAR YAPTIK'

TOFAŞ takım kaptanı Sammy Mejia ise Zenit maçından ders çıkarmaları gerektiğini söyledi. Oyun disiplinine bağlı kalma ve oyuna odaklanma konusunda iyi bir iş çıkardıklarını vurgulayan tecrübeli oyuncu, "İlk üç çeyrekte sağladığımız kontrolü son periyotta yakalayamadık. Normalde yapmayacağımız çok basit ve mental hatalar yaptık. Zenit gibi bir takımla deplasmanda oynadığınız zaman bu tip hataları affetmiyorlar. Kazanabileceğimize inandığımız bir maçı çok üzücü bir şekilde kaybettik. Umarım bu hatalarımızdan ders çıkarır, bir sonraki karşılaşmalarımızda bunları yapmayız" dedi.

'ŞİMDİ ÖNÜMÜZE BAKMALIYIZ'

Mavi Yeşilliler'in yeni transferlerinden Sırp oyuncu Ivan Paunic de karşılaşma sonrası "Zenit çok iyi bir takım, çok kaliteli bir antrenörleri var. Onlar karşısında ilk 3 çeyrek mükemmel oynadık ve üçüncü çeyrekte 15 sayı öne geçtik. Son çeyrekte ofans ve defansta durunca Zenit bunu iyi değerlendirdi. İki sayıyla kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Tüm bunlardan ders çıkarıp, önümüze bakmalıyız. Şimdi ligde çok önemli Banvit maçımız var. Savunmada daha agresif olmalıyız. Eğer bu maçtan daha agresif defans yaparsak Banvit deplasmanından mutlu ayrılabiliriz" ifadelerini kullandı.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.