Hava Durumu

Sosyal medya ayağa kalktı! Süt ve dönerden sonra sıra ekmeğe geldi...

"Süt banyosu" ve "dönerle dans" rezaletinden sonra bir kişinin fırında ekmek üretimini oyuncağa çevirdiği görüntü tepkilere neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 05.02.2021 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 05.02.2021 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sosyal medya ayağa kalktı! Süt ve dönerden sonra sıra ekmeğe geldi...

TikTok uygulaması üzerinden paylaşılan ve Mersin'de çekildiği tahmin edilen videoda, fırında pişirilmesi için tepsiye dizilen ekmek hamurundan birinin arasını açıp dondurma koyan bir gencin fırından çıkardığı ekmeğin ortasını açıp çıkardığı dondurma çubuğunu yaladığı görülüyor.

Tepki çekilen görüntü sosyal medyada paylaşılarak, "Ekmek üretimini oyuncağa çevirip kamu sağlığını tehdit eden bu şahsa dur der misiniz? Bu kişi Tiktok üzerinden benzer videolar çekerek halk sağlığını riske atmaktadır. Söz konusu işletmenin tespiti için Mersin Tarım Orman İl Müdürlüğü'nü göreve çağırıyoruz" ifadeleri kullanıldı.


Bu arada görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından inceleme başlatıldığı bildirildi.

EKMEK KAZANI MÜHÜRLENDİ

Mersin'in Tarsus ilçesinde ekmek fırınında bir çalışanın fırına sürülmek üzere hazırlanan ekmek hamurunun içerisine dondurma, cips, kek gibi malzemeler koyduğu ve hamura ilave ettiği dondurma çubuğunu yaladığı tepki çeken görüntüler üzerine İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, Kırklarsırtı Mahallesi'ndeki işletmeye geldi. Fırının içerisindeki iki hamur kazanı ekipler tarafından mühürlenirken, hijyen kurallarına uyulmadığı gerekçesiyle 18 bin lira para cezası, 30 gün ise üretimi durdurma cezası uygulandı. İşletmede, ekmek üretimi durduruldu.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, "İlgili ilçe müdürlüğümüz kontrol görevlileri tarafından bugün ilgili işletmeye kontrol ve denetime gidilmiştir. Yapılan kontrol ve denetim sonucunda, işletmenin faaliyeti 30 gün süre ile durdurulmuştur. Ayrıca işletmeye üretim hijyeninden kaynaklı sebeplerden dolayı 15 bin 203 lira, hijyen belgesi olmamasından dolayı 3 bin 180 lira olmak üzere toplamda 18 bin 383 lira idari para cezası uygulanmıştır. Görüntülerden dolayı da savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır" ifadeleri kullanıldı.

DÖNER SKANDALI

Geçtiğimiz ocak ayında sosyal medya hesapları üzerinden hazır döner paketleyen iki çalışanın maske kullanmadan etlerle oynayarak çektiği video tepki çekmişti.

SÜT SKANDALI

Kasım ayında ise Konya'daki bir süt fabrikasındaki çekilen görüntüler de infial yaratmıştı. Sosyal medya platformu TikTok'ta yayınlanan görüntülerde bir kişinin, süt kazanının içine girip banyo yaptığı görülmüştü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.