Hava Durumu

Sosyal medyada akım oldu! Bakan Selçuk'tan okullara 'çelme' uyarısı

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, Twitter'dan öğrencilere 'çelme takma' gibi tehlikeli hareketlerde bulunmamalarıyla ilgili uyarıda bulundu. Sosyal medya platformu TikTok paylaşılan videolarla ilgili olarak, "Tehlikeli akımları teşvik eden, tanıtan veya yücelten içeriklere kesinlikle izin vermiyoruz. Tarafımıza bildirilen bu içerikler için gerekeni yapıyor, platformdan kaldırılmasını sağlıyoruz" açıklaması yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2020 18:25
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2020 18:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sosyal medyada akım oldu! Bakan Selçuk'tan okullara 'çelme' uyarısı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrencilerin birbirlerine 'çelme takma' gibi tehlikeli hareketlerde bulunmamasına ilişkin okulların uyardı.

Sosyal medyada çekilen videolarda üç kişiyle oynanan bir oyun olan "çelme" oyunu çocuklar arasında yaygınlaşmaya başlayınca Bakan Selçuk'ta öğrencileri Twitter üzerinden uyardı.

Selçuk, paylaşımında, şu ifadeleri kullandı:

"Üç gencin yan yana zıpladığı ve yandakilerin ortadaki arkadaşlarına çelme takıp yere düşürdüğü bir oyun yayılıyor gençler arasında. Okullarımıza duyuru yaptık ancak bunun bir oyun ve şaka olamayacağını, beyin kanamasına yol açabileceğini gençlere anlatalım lütfen."

TİKTOK'TAN AÇIKLAMA: PLATFORMDAN KALDIRILMASINI SAĞLIYORUZ

Sosyal medya platformu TikTok konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"TikTok olarak en önemli önceliğimiz kullanıcılarımızın güvenliği ve refahını sağlamaktır. Topluluk Kurallarımızda açıkça belirttiğimiz gibi yaralanmaya yol açabilecek tehlikeli akımları teşvik eden, tanıtan veya yücelten içeriklere kesinlikle izin vermiyoruz. Tarafımıza bildirilen bu içerikler için gerekeni yapıyor, platformdan kaldırılmasını sağlıyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.