Hava Durumu

Sosyal medyada BUDO kapışması! İşte başkanların paylaşımları

Bursa Büyükşehir Belediyesi, BUDO bilet tarifesinde yüzde 40 indirim yaparak 39 liralık tek fiyat uygulamasına geçti. CHP'li isimler, indirim için İmamoğlu'na teşekkür etti. Büyükşehir Başkanı Aktaş, bu teşekkürü sosyal medyadan ti'ye aldı. Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz, Aktaş'a cevap verdi.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2020 00:16
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2020 00:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sosyal medyada BUDO kapışması! İşte başkanların paylaşımları

N. NURİ YAVUZ

Bursa Büyükşehir Belediyesi, iştiraki BUDO'nun deniz ulaşım tarifesinde yüzde 40 indirim yaptı. Büyükşehir Başkanı Alinur Aktaş, perşembe günü indirimi müjdelerken 39 liralık tek fiyat uygulamasına geçildiğini ve sefer sayısının da arttığını açıkladı.

Bu duyuru sonrası CHP il örgütü, cuma günü Mudanya'daki BUDO iskelesi önünde basın açıklaması yaptı. Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın katıldığı basın açıklamasında CHP İl Başkanı İsmet Karaca, indirimden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a teşekkür ederken "Bir Bursa markası olan BUDO'nun Bursa-İstanbul ulaşımında yüzde 40'lık bilet indirimini doğru buluyoruz" dedi. Karaca, ayrıca indirimin zeminini hazırladığını savunduğu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na da teşekkür etti ve bu indirimde CHP olarak kendilerinin de emeği olduğunu vurguladı.

İMAMOĞLU'NA TEŞEKKÜR

Aynı gün Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı:  "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iskele kiralarını artırmama kararı, Bursa ile İstanbul arasındaki deniz ulaşımını sağlayan BUDO'yu kullananlara indirim olarak geri döndü. Başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederiz." Türkyılmaz, paylaşımına İsmet Karaca ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nu da etiketledi.

AKTAŞ Tİ'YE ALDI

Başkan Aktaş, sosyal medya hesabından önce şu paylaşımı yaptı: "Bilgilendirme: Kısa adı BUDO olan 'Bursa Deniz Otobüsleri', Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne aittir. Hayırlı yolculuklar." Aktaş, paylaşımında göz kırpan surat, selamlayan el ve deniz otobüsü emojisi kullandı.

Daha sonra Aktaş, Türkyılmaz'ın paylaşımını kendi hesabında yorumlu olarak takipçilerine aktarırken şu ifadeleri kullandı: "Bilgilendirme: Mudanya Bursa'nın ilçesidir." Aktaş, mesajında göz kırpan emoji kullandı.

TÜRKYILMAZ ALTTA KALMADI

Türkyılmaz da Aktaş'ın paylaşımına aynı yöntemle yanıt verdi: "Sonunda Mudanya'nın Bursa'nın ilçesi olduğunu hatırlamanız sevindirici. Hazır hatırlamışken, Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak Mudanya'ya karşı olan görevlerinizi de yerine getirirsiniz artık."

SALMAN'DAN BEKRİ CEVABI

AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman da BUDO kapışmasına 'Bekri' hikayesiyle katıldı: "BUDO'ya yapılan indirim nedeniyle İBB Başkanı'na teşekkür eden CHP'nin Bursalı başkanları ya kendilerini İstanbul'da sanıyor, ya da bir şey deniyor olabilir. Bu bana yine Bekri'yi anımsattı. Bizim Bekri bir gün Bursa Deniz Otobüsü'ne binmiş. Dalgaların etkisinden olsa gerek kafa gelgitli; Mudanya'yı İstanbul'a bağlanmış zannedivermiş. Evet, Mudanya İstanbul'a bağlanmış lakin sınır itibariyle değil, AK Parti'nin ulaşımdaki önemli yatırımlarıyla... Bursa-İstanbul 90 dk. Ama itiraf ediyorum ki komik olmak size yakışıyor."

Sosyal medyayı sallayan bu kapışma, binlerce beğeni, paylaşım ve yorum aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.