Hava Durumu

Sosyal medyadaki fotoğraflarınızda daha güzel çıkmanızı sağlayacak tiyolar...

Akıllı telefonların kullanımı artmasıyla günümüzde hemen hemen herkes güzel anlarını biriktirmek için daha çok fotoğraf çeker oldu. Bu yüzden fotoğraf çekme tekniklerini ve fotoğraf çekerken nelere dikkat edilmesi gerektiğini bilmekte fayda var.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2020 17:53
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2020 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sosyal medyadaki fotoğraflarınızda daha güzel çıkmanızı sağlayacak tiyolar...

Fotoğraf çekmek için sadece objektif yada ışık ayarlarını yapmak yetmez. Bilinmesi gereken bir kaç yöntem ile birbirinden güzel kareler yakalamanız mümkün. 

Fotoğraf çekerken nelere dikkat edilmesi gerekir? 

Fotoğraf çekerken ilk dikkat edilmesi gereken merceğin temizliğidir.

Merceğin temiz olduğundan emin olduktan sonra eğer bir kişiyi portre çekecekseniz kişinin karakterini en iyi yansıttığı anı yakalamalısınız. Portre fotoğraflar ne kadar doğal olursa o kadar güzel çıkar. Portre fotoğraf çekerken dikkat edilmesi gereken nokta vurgulamak istenilen noktanın netleştirmesi gerekir. Arka plan flu olursa fotoğraf daha kaliteli durur. Işığı doğru yerden aldığınıza emin olmanız gerekir. Güneş ışığı yanlış açıyla vuruyorsa portre fotoğrafta burun gölgesi, kirpik gölgesi yada ışık patlaması gibi sorunlar yaşayabilirsiniz. Portre fotoğrafta çektiğiniz kişiyi objektife orantılı sığdırmaya çalışın. Yüzü ekranın tam ortasında değil de ekranın biraz üstünde, kafası ile objektifin üst bitiş alanında bir miktar boşluk olmasına dikkat edin. 

Manzara yada geniş alan çekimlerinde tek bir noktaya sabitlenmektense, bütün noktaları objektifte göre bilmek daha önemli. Telefon ile çekiyorsanız manzara modunu kullanmanız size oldukça yarar sağlayacaktır. Işığı direkt karşınıza alırsanız fotoğrafınız net ve kaliteli olmayacaktır.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.