Hava Durumu

Sözleri büyük tartışma yaratmıştı! Müge Anlı sağlıkçılardan özür diledi

Sunucu Müge Anlı'nın, migren ağrısı dolayısıyla gittiği hastanede, yeni tip Koronavirüs endişesiyle içeri girmeyerek arabada iğne olma talebini olumlu karşılamayan sağlık çalışanlarına sözleri tepki çekmişti. Anlı, "Benim yaşadığım sadece bu hastaneyle ilgili bir sorundu. Üzdüklerim varsa özür dilerim" şeklinde açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2020 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2020 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sözleri büyük tartışma yaratmıştı! Müge Anlı sağlıkçılardan özür diledi

ATV'de yayınlanan "Müge Anlı ile Tatlı Sert" programının dünkü bölümünde, migreni olduğunu ve iğne için sürekli acile gittiğini belirten Müge Anlı, koronavirüs bulaşabilir endişesini ve iğne sonucunda şoka girip ölenler olduğunu anlattı. Virüs bulaşabilir endişesiyle arabasında iğne olmak istediğini ancak bu talebinin sağlık çalışanları tarafından kabul edilmediğini söyleyen Anlı "Sonra diyorlar ki doktorlara iyi davranın. Anlatamıyorsun derdini. En son dedim ki inşallah sen de bir gün böyle bir migren ağrısı çekersin ve aynı tavırla karşılaşırsın. Gör bak nasıl oluyor" dedi.

Anlı'nın, sağlık çalışanlarına şiddeti meşrulaştırmaya çalıştığını belirten binlerce kişi sosyal medyadan tepkisini dile getirdi. Sağlık çalışanları ise RTÜK'e şikayet dilekçeleri gönderdi.

Bu dilekçelerde, şu ifadeler yer aldı:

"Milletimize hizmet etmek için canla başla çalıştığımız bu günlerde, en kritik hastalarına öncelik veren hekimleri ve sağlık çalışanlarını hedef alan Müge Anlı isimli program sunucusu kendi kişisel kazanımları uğruna halkı yanlış yönlendirmekte, galeyana getirmekte ve bu kritik günlerde hastanelerin gereksiz kullanımını ve sağlık çalışanlarına şiddeti ulusal yayını kullanarak teşvik etmektedir. Gerekli uyarı ve cezaların verilmesini temenni ederim."

Müge Anlı, tepkiler üzerine Ahaber'de süreci tekrar anlatarak, "Benim yaşadığım sadece bu hastaneyle ilgili bir sorundu. Benim yayında anlatmak istememin nedeni vatandaşlar benzer sıkıntılar çekebileceğini bilsinler diye söylemek istedim. Asıl üzüldüğüm, hiç istemediğim halde, koskoca bir sağlık sektörünü hedef almış gibi gösterilmeye çalışılması. Doktorlarımızda, konuyu tam olarak anlatamadığım için özür dilerim" dedi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Sosyal medya kullanıcıları ve sağlıkçılar ise bu sözlerin ardından sosyal medyada kampanya başlattı. İçinde bulunan zorlu dönemde sağlık çalışanlarına karşı kin ve nefret oluşturmakla suçlanan Anlı'ya eleştiriler yöneltildi. Binlerce sosyal medya kullanıcısının "#MügeAnlıözürdile" etiketiyle tepkisini dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.