Hava Durumu

Sri Lanka'da 8. patlama: 2'si Türk vatandaşı 185 ölü...

Sri Lanka'da üç otel ve üç kilisede patlama meydana geldi. Patlamalar nedeniyle 185 kişi hayatını kaybederken, 469 kişi de yaralandı. Saldırıda ölenlerin ikisinin Türk vatandaşı olduğu bildirildi. Sri Lanka polisi ülkede yeni bir patlamanın daha yaşandığını söyledi. Ülkede sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2019 09:36
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2019 09:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Sri Lanka'da 8. patlama: 2'si Türk vatandaşı 185 ölü...

Sri Lanka'da ilk olarak 3 kilise ve 3 otelde meydana gelen altı patlama ve sonrasında başkent Kolombo yakınlarındaki iki patlamada en az 185 kişinin öldüğü 400'den fazla kişinin yaralandığı belirtildi. 

PEŞ PEŞE SEKİZ SALDIRI

Paskalya bayramını kutlayan Güney Asya'daki ada ülkesi Sri Lanka'nın başkenti Colombo ve Negombo şehrindeki 3 kilise ve 3 otelde peş peşe patlamalar meydana geldi. Yerel medya patlamaların Kochchikade, Katana ve Batticaloa´daki kiliselerde ve de Kolombo'daki otellerde meydana geldiğini duyurdu.

Ölümcül patlamaların ardından Sri Lanka'da 7. bir patlamanın daha gerçekleştiği ifade edildi. Patlamanın başkent Kolombo yakınlarındaki Dehiwela Hayvanat Bahçesi'nin karşısındaki Tropical Inn oteline yakın bir bölgede meydana geldi.

Sri Lanka polisi, başkent Kolombo'da sekizinci bir patlama daha meydana geldiğini duyurdu.

Hükümet, ülkede ikinci bir açıklamaya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini ve tüm sosyal medya servisleri ile mesajlaşma uygulamalarının kapatıldığını açıkladı. 

Sri Lanka'daki otel ve kiliselere yapılan terör saldırılarında iki Türk vatandaşının hayatını kaybettiği bildirildi.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.