Hava Durumu

Su içmenin oldukça lezzetli 9 yolu!

Su hayatımızın temeli ve ayrılmaz bir parçası. Ancak çok fazla su tüketmemiz gereken yaz günlerinde, size su içmeyi daha keyifli hale getirecek bazı öneriler hazırladık. Hazırsak başlayalım.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2021 18:39
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2021 18:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Su içmenin oldukça lezzetli 9 yolu!

Sağlıklı bir erkeğin vücut ağırlığının yüzde 60'ı, sağlıklı bir kadının ise vücut ağırlığının yüzde 50'si sudan oluşur. Hepimiz suyun sağlığımız için ne kadar yararlı olduğunu biliyoruz fakat yeteri kadar su içiyor muyuz? Yetişkin bir insanın günde en az 8 bardak su içmesi gerekir. Bu sayı kişinin günlük aktivitesine, cinsiyetine ve ne kadar terlediğine bağlı olarak değişir. İşte su içmenin oldukça lezzetli 9 yolu...

Limon - Çilek

Ortalama bir sürahiye veya büyük bir bardağa yarım limon ve birkaç tane doğranmış çilek atın. Göz kararı su ekleyin. Zevkinize göre nane veya biberiye de ekleyerek karıştırın ve biraz bekleyin. 

Misket Limonu - Portakal - Limon

İstediğiniz miktarda portakal, limon ve misket limonunu doğrayın. Kullanacağınız malzemeleri sürahiye veya derin bir bardağa alıp su ilave edin. Suyunuzun fazla ekşi olmasını istemiyorsanız limon ve misket limonunu tadına bakarak katın.

Ananas - Nane

Dilimlediğiniz ananası ve limonu bir sürahiye ekleyin. İstediğiniz oranda su ekledikten sonra karıştırın.

Ahududu - Misket Limonu

İnce halka dilimler halinde kestiğini limonu yarım bardak kadar ahududuyla birlikte bir sürahiye alın; üzerine istediğiniz miktarda su ekleyin.

Böğürtlen - Ada Çayı

Birkaç dal taze ada çayı ile bir avuç böğürtleni sürahiye alın ve üzerine istediğiniz oranda su ilave edin.

Portakal - Ananas - Zencefil

Dilimlenmiş yarım ananas ile bir yemek kaşığı zencefili sürahiye alın. Üzerine halka şeklinde dilimlenmiş yarım portakalı ve istediğiniz miktarda suyu ilave edin.

Karpuz - Biberiye

İstediğiniz miktarda karpuzu güzelce ezdikten sonra içine bir dal taze biberiye ekleyin. yeterli miktarda su ekledikten sonra karıştırın.

Salatalık - Nane

Bir tane salatalığı ince halka dilimler şeklinde kesin. Daha sonra birkaç yaprak nane ile bir sürahiye alın ve üzerine su ekleyin.

Meyveli Buz

İstediğiniz meyvelerden birini küp şeklinde doğrayın. Daha sonra buz kabına döküp üzerine su gezdirerek dondurun. Meyveli buzlar donduktan sonra içeceğiniz suya istediğiniz oranda buz küpü olarak ekleyin.

Kaynak: Milliyet

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.