Hava Durumu

Süper Lig'e yükselen son takım belli oldu

Fatih Karagümrük, normal süresi ve uzatma devreleri 1-1'lik eşitlikle sona eren mücadelede Adana Demirspor'u penaltılarda 6-5'lik skorla mağlup etti ve Süper Lig'e yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2020 23:58
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2020 23:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Süper Lig'e yükselen son takım belli oldu

Ankara Eryaman Stadı'nda oynanan TFF 1. Lig play-off finalinde Fatih Karagümrük, Adana Demirspor'u penaltılarla mağlup ederek Hatayspor ve BŞB Erzurumspor'un ardından Süper Lig'e yükselen son takım oldu.

Maçın ilk yarısını Karagümrük, Çağrı Ortakaya'nın 40. dakikada attığı golle 1-0 önde kapattı. İkinci yarıda baskısını artıran Adana Demirspor, 69'da Pa Dibba ile skor eşitledi: 1-1. Kalan dakikalar ve uzatma anlarında başka gol olmayınca maç seri penaltı atışlarına gitti. Penaltılarda rakibine 6-5'lİk üstünlük kuran Karagümrük, adını Süper Lig'e yazdıran taraf oldu.

36 YIL SONRA

Adana Demirspor'u saf dışı bırakarak Süper Lig biletini alan Fatih Karagümrük, 36 yıllık hasretine de son verdi. İstanbul temsilcisi, son olarak 1983-1984 sezonunda mücadele ettiği Süper Lig'e geri döndü. Karagümrük kulüp tarihinde 2. kez Süper Lig'de mücadele edecek. Adana Demir'in Süper Lig hasreti ise 26 yıla çıktı.

.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.