Hava Durumu

Suriye'de dengeler altüst oldu! Kim kiminle belli değil...

Türk ordusunun başlattığı Barış Pınarı Harekatı bölgedeki dengeleri alt üst etti. Mehmetçik karşısında kaçacak delik bulamayan teröristler Esad'a sığınırken, Rusya ve ABD'nin pozisyonları da günden güne değişiyor.

Haber Giriş Tarihi: 14.10.2019 19:30
Haber Güncellenme Tarihi: 14.10.2019 19:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Suriye'de dengeler altüst oldu! Kim kiminle belli değil...

Barış Pınarı Harekatı hız kesmeden devam ediyor. YPG'li teröristleri süpürerek güneye ilerleyen Mehmetçik, Tel Abyad ve Rasulayn'da kontrolü tamamen ele geçirdi. Operasyon öncesi Türkiye'ye tehditler savuran YPG, Türk askeri ile karşı karşıya gelmemek için arkasına bile bakmadan kaçarken, şuana kadar 600'e yakın terörist etkisiz hale getirildi.

ESAD'LA ANLAŞTILAR

Mehmetçik karşısında direnemeyen terör örgütü çareyi Suriye rejimine sığınmakta buldu. Rusya ve Esad rejimi ile masaya oturan YPG, işgal altında tutuğu bölgeleri Suriye rejimine devretme kararı aldı. Kirli anlaşmanın ardından rejim güçleri YPG kontrolündeki Menbiç'i devralmak için bu bölgeye doğru harekete geçti. Türk ordusu ise topçu atışı ile Suriye ordusunu durdurdu.

İŞLER KARIŞTI

Operasyon başlayana kadar terör örgütü YPG'yi destekleyen ABD, önceki gece Türk ordusuna doğru yaklaşan rejim güçlerine ait bir konvoyu vurdu. İran da bölgeye milis kuvvetlerini gönderirken, bölgedeki hesaplar iyice karıştı. TSK ve Suriye ordusunun Menbiç'e aynı zamanda operasyon başlatması ise savaş riskini arttırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.